1 Mayıs 2014 Perşembe

Comme des Garcons- Dover Street Market EDP / 2009




















Comme des Garcons, Japonya kökenli niş bir markadır. Bu markanın tütsü serîsi kokularını bilirsiniz. Comme Des Garcons Dover Street Market; işte o parfümlere gönderme yapıyor. Modern odunsu bir parfümdür.

Odunsu notalar, çam ve tütsü ağırlıklı olmak üzere; aromatik notalar ve baharatlar da genel karakteri şekillendiriyor. Aromatik- odunsu kategorisine girebilir.

Üst= Bergamot, mandalina, karabiber,

Orta= Kişniş, tütsü, ardıç meyvesi,

Alt= Laden otu, paçuli, sedir ağacı, çam ağacı.

İlk sıkışta ekşi ve dinamik bergamot- turunçgil hissiyatı vardır. Sonra ben, tütsü ve odunsu notaları fark ettim. Sedir ağacı ve paçuli olabileceğini düşündüm. Devamında bu hissiyat, tütsülü baharat biçimine girmektedir. Baharatın karabiber olabileceğini tahmin ettim. Açılış ve biraz da tene yerleşme kısmı böyle oluyor...

Aralarda ise aromatik otlar ve yeşil bitkiler alınmaktadır. Parfüm burada belirgin şekilde tatlanıyor= Tütsülü çam, kişniş, reçine sıralamasını takip ediyor.

Burada duralım... Şunlar var=

Açılışta bergamot- karabiber- tütsü ile Comme des Garcons- Wonderwood etkileri var.

Ortalara doğru karabiber/ tütsü, kişniş ve tatlı baharatlı hissiyat ile Comme des Garcons- 888 esintileri sözkonusu olmakta.

Ayrıca çam ve tütsü notaları da, markanın tütsü serîsi parfümlerine atıf yapmış.

Tenden ayrılış ve kapanış ise, odunsu reçine, çam ve paçuli notalarıyla yapılmaktadır.

Açılış biraz koyu ve karanlık tütsü ve odunsu notaların egemenliğindedir. Ekşi ve keskin turunçgiller de bu koyu notaların içine girer.

Orta notalarla birlikte tatlı ve ferah hissiyat başlar. Buradaki katmanı, aromatik- tatlı baharat olarak ifade edebiliriz.

Koku düzlemi= Bergamot/ turunçgiller- tütsü- odunsu notalar- tütsülü baharatlar- aromatik otlar- odunsu reçineler- çam notasını takip ediyor. Denge, uyum ve akışkanlık başarılıdır. Herhangi bir aşırılık veya rahatsız edici bir şeyden söz edilemez.

Derinlik ve konfor noktası= Karabiber- tütsülü baharatlar- paçuli- çam notası olarak söylenebilir. En fazla bu notaları beğendim ve takdir ettim. Diğer notalar ise, bu çizgiye yardımcı olmakla, önemlidir. Kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları burada toplanır. 

Genelde her mevsime uygun olacağını düşünüyorum. Şöyle diyelim... Bu parfüm ikiye ayrılabilir=

Kış için karabiber- tütsülü baharat- çam çizgisini takip eden kısmından ayrı bir parfüm yapılabilir.

Yaz için aromatik- tatlı baharat- tütsü hissiyatı ele alınıp, bundan da ikinci bir parfüm yapılabilir.

Bu ayrımdan da şu anlaşılıyor= Yaz ve kış mevsimlerinde, koku karakteri ve aroma etkinliği anlamında dalgalanmalar olacağı için, mevsimsel dozaj miktarına dikkat etmek lazımdır. Evet, bu yönüyle ilginç bir parfüm olmuş.

Özellikle gece kullanımında tavsiye ederim. Gündüz vakti ve yaz sıcağında, bu hâliyle dengeli sıkılmalıdır. Sabah saatlerinde ağır ve yoğun olur. Akşam yemekleri ve davetleri için uygundur. Soğuk ve yağmurlu havalarda da başarılı performans gösterir.

Karabiber, çam, odunsu notalar ve tütsü varken, doğal olarak kalıcı ve fark edilir bir yapıya evrilecektir. Tenimde bir günü geçen kalıcılıkla esmektedir.

Yukarıda belirttiğim aromalar ile Comme des Garcons' un klasik çizgisini sürdürüyor= Modern odunsu parfümlerin başarılı temsilcilerindendir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder