15 Aralık 2013 Pazar

Serge Lutens- Feminite du Bois EDP / 2009





























'' Bu koku, kadınsılığın eril tarafını ve onun tersini ifade eder. Her şey sedirle alâkalı. Ahşap kompozisyonun % 60' ını oluşturuyordu.''


Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün, bu markanın bayan kokularından Serge Lutens- Feminite du Bois isimli parfümü inceleyeceğim. Meyve, baharat, çiçek ve odunsu nota gibi koku bileşenleri mevcuttur. Tatlı, pudralı, kremsi, sabunsu, yumuşak, tozlu ve sıcak esintiler veriyor. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst- sedir ağacı, tarçın, erik, şeftali,

Orta- karanfil, ylang ylang, menekşe, portakal çiçeği, zencefil, gül,

Alt- vanilya, misk, sandal ağacı, benzoin.

Feminen- kremsi meyveler= Serge Lutens- Feminite du Bois- erik ve şeftali tarzında meyvelerle açılıyor. Erik daha baskındır. 

Meyveli- tatlı baharatlar= Klasik bir Serge Lutens kullanımı olan meyveli baharatlar tarçın merkezlidir.

Sabunsu çiçekler= Menekşe ve portakal çiçeği gibi, belli ölçüde ferah ve yeşil kokan çiçekler, çok hafifçe banyo sabunu etkileri yapıyor.

Yumuşak odunsu notalar= Serge Lutens- Feminite du Bois- son bölümde sedir ağacı tandanslı yumuşak ve tatlımsı odunsu notaları kullanıyor. Buna kremsi vanilya eşlik etmekte.

Serge Lutens- Feminite du Bois- meyvelerde ekşimsi ve çiçeklerde hafif pudralı tonlar tercih etmiş. Baharatlar, çiçekler ve odunsu notalar genel bir tatlılığa yol açmakta. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Sade, basit, çok değişmeyen ve kendi içinde uyumlu notalar görülmekte.

Serge Lutens- Feminite du Bois- kaliteli çiçeksi- meyveli kolonya ölçüsünde fark edilirlik ve kalıcılık sağlıyor. Yavaş akışkanlık yapıyor ve tene yakın kalıyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılacaktır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder