13 Ocak 2014 Pazartesi

Tom Ford- Grey Vetiver EDP / 2009



























Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Grey Vetiver EDP isimli kokuyu inceleyeceğiz. Tozlu, hafif, ferah, tuzlu yumuşak ve tatlı yapısı var. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar ve misk vurgusu barındırıyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- greyfurt, portakal çiçeği, adaçayı,

Orta- muskat, iris kökü, pimento ( kırmızı biber ),

Alt- vetiver, odunsu notalar, amber, meşe yosunu.

Tom Ford- Grey ( Gri ) Vetiver- tuzlu narenciyeler, ferah aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) ve erkeksi yeşil çiçeklerin harmanıyla açılmakta. Hatta narenciyeler ( limon, portakal ) ve tuzlu deniz suyu birlikte kullanılmış. Sonra hemen portakal çiçeği ve neroli gibi çiçekler geliyor. Orta katmanda yeşil- sucul bitkiler ve çiçekler ( menekşe ) karışımı var. Devamında yumuşak biberli baharatlardan kırmızı biber ve zencefil seçiliyor. Sonda ise limonlu- meşe yosunlu vetiver gibi, benim en sevdiğim koku formlarından biri sahne almakta. Buna misk katılıyor.

Tom Ford- Grey Vetiver- tuzlu deniz suyu & turunçgiller ve limonlu- meşe yosunlu- miskli vetiver teması ile harika bir açılış / kapanış kombinasyonu yapmakta. Genel karakteri Hermes markasının Terre D' Hermes ( baharatlar ve odunsu notalar ) ve Voyage D' Hermes ( sucul hissiyat ve erkeksi yeşil çiçekler )  parfümlerine benzemekte.

Bir de açılışta turunçgiller, aromatik bitkiler ve erkeksi çiçekler ile soğuk / serin, tuzlu ve ferah başlayıp, orta bölümde baharatlar ile sıcak ve biberli hale geliyor.

Tom Ford- Grey Vetiver- hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Çok tatlılık yok. Notalar dengeli ve uyumludur. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Baharatlar ve odunsu notalar ile günün büyük bir bölümünde kalıcı olmakta. Aromalar harman halinde iç içe geçmiştir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder