19 Mart 2014 Çarşamba

Tom Ford- Bois Marocain EDP / 2009





























Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün, Tom Ford- Bois Marocain ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Genel harman içinde tatlı, tozlu, yumuşak, metalik, kremsi ve koyu rayihalar birbirine karışmıştır. Odun- ağaç- ahşap temaları birinci dereceden önemlidir. Buna çam esintileri, tütsüler ve biberli baharatlar eşlik eder. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmektedir.

Notaları vetiver, paçuli, sedir ağacı, tütsü, bergamot, pembe biber, karabiber, selvi bitkisi ve mazı ağacı olarak açıklanmış...

Tom Ford- Bois Marocain- aslında son derece sade, minimalist ve basit koku anlayışı ortaya koymakta. Şöyle ki, bütün aromalar ilk sıkıştan itibaren, hızlı bir resmî geçit yapar gibi kendini gösteriyor ve teninizin üzerine katman halinde yerleşiyor. Bu minvalde bütün aromalar aynı anda hem açılışta, hem de kapanışta algılanabilir.

Şimdi şu sıralamaya bakalım... Metalik- biberli baharatlar, çam esintileri, tütsüler ve odunsu- ahşapsı notalar. Çok hızlı, sanki acelesi varmış gibi geçip giden aromalar. İşte size, Tom Ford- Bois Marocain isimli parfümün özeti.

Tom Ford- Bois Marocain- yalnızca biberli baharatlarda sınırlı bir tatlılık veriyor. Karabiber ve pembe biber tozlu kullanılmış. Sonra çam esintilerinin yerini tutan aromatik otları ( selvi bitkisi, ardıç meyvesi, adaçayı ) düşünebiliriz. Tütsülü verilen ağaç ve ahşap vurguları, beklenen bir kapanıştır. Sedir ağacı, paçuli ve sınırlı bir öd ağacı gene yumuşak ve tozludur. Notalar katman halindedir. Sırası geldikçe algılanır. Kendi içinde denge ve uyum gözetir.

Bence günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Çünkü aromalar hem kaliteli ve lüks, hem de ferah ve enerjik biçimdedir. Tenime özgürce sıkabildim. Fark edilirlik her daim yoğundur. Tene yakın kalsa da, kendisini gün içinde hissettirir. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. Biberli baharatlar ve ahşapsı notalar tene yağlı biçimde oturuyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder