1 Ocak 2014 Çarşamba

Ramon Monegal- Ambra Di Luna EDP / 2009























İspanya- Barcelona merkezli niş parfüm markası Ramon Monegal, değerli ve pahalı parfümler üretmekte. Parfümleri için usta işi tasarım, değerli ve masraflı hammadde kullanımı gibi ilkelerinin olduğu konuşuluyor.

Ramon Monegal Ambra Di Luna- bu markadan değerlendirmeye aldığımız ilk parfüm olacak...

Ambra Di Luna- Altın Amber olarak konumlandırılmış. Merkezde amber teması yer alır. Deri, tütsü, öd ağacı, odunsu bazlar, reçine ve hayvansal misk notalarıyla biçimlenir. Oryantal- baharatlı kategorisine girebilir. Genel değerlendirme içinde Arap etkili parfümlere yakın duruyor.

Amber, laden otu, yasemin, kunduz yağı, sandal ağacı ve vanilya notaları açıklanmış. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen koku karakteri anlaşılır. Ramon Monegal Ambra Di Luna- benim tenimde, bir nota harmanı biçiminde tutundu. Ağırlıklı olarak yapışkan, yağlı, kirli, tozlu, sıcak, yoğun aromalar vermekte. Ancak, aynı minvalde kremsi, yumuşak, tatlı esintiler yapmakta. Bu iki koku nüansı birbirine karışıyor. Neler olduğunu şimdi açıklayacağız.

Ramon Monegal Ambra Di Luna, odunsu notalar ve reçineli amberle başladı. Yoğun ve biraz burun zorlayan bir açılış oldu. Sonrasında bir karmaşa halinde deri, öd ağacı, kunduz yağı ve tütsü olarak öngördüğümüz notalar geldi. Gene yoğun ve saldırgan bir yapı mevcuttur. Tene yerleşme dönemine doğru, ara nüanslarda, baharat benzeri notalar ( zencefil ? ) algılanıyor. Yapışkan tutkal gibi, tene oturma ve kalıcı ve fark edilir olma eğilimindeki bu notaları sandal ağacı ve vanilya takip etti. Sonlarda misk yağı, bir yerlerden kendini hissettirmekte.

Ramon Monegal Ambra Di Luna için, bazı detaylara inmek istiyoruz...

Başlangıçtaki odunsu notalar ve reçineli amber ve bunun devamındaki öd ağacı- deri- tütsü kombinesi ve kapanıştaki sandal ağacı ve hayvansal misk / civet / kunduz yağı vurgusu kirli, tozlu, sıcak ve yapışkan tarzdadır. Bu nedenle günlük kullanıma ve genel beğeniye uymaz. Dikkatli kullanılmalıdır. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Sonbahar- kış döneminde ve soğuk havalar ve akşam saatlerinde düşünülmelidir. Kalıcılığı tenimde iki günü buldu. Güçlü bir fark edılirlikle başlar, sonra tene yakın kalır.

Orta katmandaki kuru baharatlı notalar- zencefil nispeten yumuşak ve tatlıdır. Gene sonlara doğru vanilya kremsi ve yumuşak olmuş. Bu bölümler daha dengeli, akışkan ve tahammül edilebilir tarzdadır. Tende kalıcılığa ve fark edilir olmaya biraz katkı yapar. Çok fazla tatlılık yoktur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder