4 Ocak 2014 Cumartesi

Ramon Monegal- Mon Patchouly EDP / 2009





























Ramon Monegal- Barcelona merkezli İspanyol parfüm firmasıdır.

Ramon Monegal Mon Patchouly isimini taşıyan parfümü yorumlamak istedim.

Mon Patchouly= Denizaşırı paçuli diye çevriliyor.

Paçuli temasının parfümü domine etmesi amaçlanmış. Sonra taze otlar, amber ve çiçeksi notalar koku karakterinde yer almış. Oryantal- odunsu sınıfta gösterilmiş. Notaları da paçuli yaprağı, buhur / tütsü, meşe yosunu, sardunya, yasemin ve amber olarak verilmiş. Genelde dengeli bir tatlılık, yumuşak esintiler ve uyumlu notalar gözlenir. Yoğun bir aroması var.

Ramon Monegal Mon Patchouly- yoğun odunsu bazlar ve metalik bir paçuli ile açılıyor. Sonra tütsülü odunsu notalarla devam ediyor. Devamında tatlımsı ve yumuşak çiçekler ( zambak- yasemin ) vardır. Bu çiçeklere yosunlu misk notası katılıyor. Paçuli teması da, halâ bir yerlerde fark ediliyor. Yalnız bu defa, kakaolu paçuli diyebileceğimiz lüks bir paçuliye tahvil ediyor. Ve tatlılık artıyor. Kapanışta bu paçuli teması tozlanmakta ve buna yumuşak ve yosunlu bir amber eşlik etmekte.

Klasik soruyu soralım= Elimizde ne var ?

Paçuli... Başlangıçta metalik ve bir miktar yapay olarak verilmiş. Orta katmana inmiş. Beyaz çiçeklere karışmış. Sonra tatlılığı arttırarak, kakao tandanslı biçime girmiş. Sonda da tozlu paçuli olarak, yosunlu amberle birleşmiş.

Metalik- yapay, kakaolu / tatlı, tozlu ve kuru paçuli. Bir parfümün koku düzeninin içinde, bir tematik notanın bu kadar zengin ve lüks kullanıldığına pek tesadüf edilmez.

Sonra ortada misk ve kapanışta amber notasının yosunlu verilişi de ilginç bir deneyimdir.

Ramon Monegal Mon Patchouly, odunsu notalar, paçuli ve aromatik bitkilerle ferah, pozitif ve enerjik bir yapı sunuyor. Amber, kakao, bir miktar baharat geçişleri ve tütsüyle güçlü, kalıcı ve zengin bir duruş sergiliyor.

Tenimde kalıcılığını ve fark edilirliğini yorumlarken, kaliteli ve ferah bir kolonyayı baz alacağım. Tene yakın durmakta. Sahibine dönük fark edilirlik yapmakta. Her mevsime, her sosyal ortama ve genel bir beğeni düzeyine hitap ettiğini düşünüyorum. Yumuşak, tozlu, tatlı, kremsi dokunuşlarıyla beğenilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder