21 Mart 2013 Perşembe

Juliette Has a Gun- Calamity J. EDT / 2009




























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün, bu markanın bayan kokularından, Juliette Has a Gun- Calamity J. isimli parfümü incelemekteyiz. Sıcak, tozlu, tatlı, pudralı, yumuşak, yapay ve koyu aromaları vardır. Baharatlar, amber, çiçeksi notalar, hayvansal notalar ve vanilya gibi koku bileşenleri vermekte. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- tarçın,

Orta- iris, Iso E Super ( yapay topraksı vetiver, ağaç, amber ),

Alt- cetalox ( yapay ambergis ), vanilya özü, tonka fasülyesi, laden otu, civet yağı, misk yağı, paçuli, amber, misk.

Juliette Has a Gun- Calamity J.- biberli baharatlarla başlıyor. Tarçın baskındır. Devamında tarçını desteklemesi için, iris ve sardunya gibi pudralı ve tozlu çiçeksi notalar gelmekte. Baharat vurgusu iyice pekişiyor. Orta katmandan itibaren hayvansal koku biçimleri başlıyor ve ana tema oluyor. Parfüm daha da sıcak ve koyu hale geliyor. Yapay ve plastik etkiler veren deri ve koyu hayvansal misk, bu bölümü forse etmekte. Nispeten kremsi ve yumuşak vanilya ile kapanış yapılmakta.

Juliette Has a Gun- Calamity J.- aslında açılışta baharatların, ortada hayvansal notaların ve son bölümde de vanilyanın ana tema olduğu bir çalışmadır. Bu bakımdan koku karakteri çok değişmez ve düz çizgide seyreder. Parfümde tematik katmanlar vardır. Her katman sırasıyla tene oturmakta. Akışkanlık hızlıdır. Hayvansal aromalarla olgunlaşma ve tene yapışma hissedilir.

Juliette Has a Gun- Calamity J. isimli parfümde yapay aromalar özellikle tercih edilmiş. Amber notası, hayvansal koku karakterine dahil edilmiş. Genelde bir tatlılık görülür ama bu, aşırıya kaçmaz. Nota geçişleri başarılıdır ve kendi içinde uyum ve denge gösterir. Hayvansal aromalı bu parfümü, teninize dengeli sıkmanız lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma uymaz. Daha çok, dış mekân davet ve toplantıları ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Akşam saatleri, soğuk havalar ve sonbahar- kış mevsimi için idealdir. Kalıcılık ve fark edilirlik performansını yükselten etken de, gene hayvansal vurgulardır. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılık gün boyu sürer. Fark edilirlik ise her zaman güçlüdür.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder