1 Ekim 2013 Salı

Serge Lutens- Nuit de Cellophane EDP / 2009


























''Osmanthusun kokusuna âşina mısın ? Bu çiçek beyaz ya da turuncu renktedir. Yapraklarının sıkı kümelerinden mandalina ile bağlanmış yasemin kokusu patlar. Sıcak yaz günlerinde temiz hava verir.''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün, Serge Lutens- Nuit de Cellophane isimli parfümü inceleyeceğiz. Çiçeksi notalar, meyveler, misk, vanilya ve yeşil bitkiler koku karakterini belirliyor. Tatlı, kremsi, sabunsu, pudralı ve yumuşak esintiler sunmakta. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Mandalina, osmanthus, yasemin, yeşil notalar, meyveli notalar, karanfil, zambak, misk, badem, odunsu notalar, bal aromaları açıklanmış.

Serge Lutens- Nuit de Cellophane- kremsi ve ferah meyveleri başlangıca yerleştirmiş. Hemen ardından, yeşil kokan turunçgilli çiçekler gelmekte. Mandalina, ananas, portakal çiçeği ve yasemin olabilir. Buna bir de parfümün ana teması olduğu söylenen osmanthusu ekleyebiliriz. Açılıştaki çiçeksi notalar, biraz da kremsi- beyaz tonlamalar yapıyor. Ancak kısa sürede pudralı ve sabunsu hale geliyor. Karanfil, sümbülteber ve iris gibi çiçeksi notalar koku değişimini yansıtmakta. Araya yeşil bitkiler karışmış. Son bölümde vanilyalı beyaz çiçekler ( yasemin ) ve misk vardır. Vanilyadan dolayı, tatlılık bir miktar yükseliyor ama rahatsız etmiyor.

Serge Lutens- Nuit de Cellophane isimli parfümün ana teması, vanilyalı beyaz çiçekler ( yasemin- osmanthus ) olarak görünüyor. Bu çiçekler elbette başlangıçta yeşil- turunçgilli, sonra da kremsi- tatlı biçimlere dönüşmekte. Orta bölümde de sabunsu & pudralı çiçeklerle muhatap olmaktayız. Toplam olarak bakarsak, çiçeksi notalar iki farklı katman halinde parfümü domine ediyor. Yalnızca açılış faslında meyveli katman, şöyle bir görünüp kayboluyor. Bu katmanlar tene sırasıyla oturuyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. 

Serge Lutens- Nuit de Cellophane- yoğun sabunsu ve pudralı çiçeklerle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor. Fark edilirliği ilk anda, dışarıya karşı güçlüdür. Sonradan sahibine dönük fark edilirlik yapar. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Notalar kendi aralarında denge ve uyum arz ediyor. Sondaki yükselen tatlılığın rahatsız etmediğini yukarıda söylemiştik.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder