10 Aralık 2013 Salı

The Different Company- Oriental Lounge / 2009


























Lounge kelimesi Salon anlamına geliyor. The Different Company, Fransız markasıdır ve parfüm, duş jeli, vücut kremi ve sabun üretmektedir.

Bu markanın amber ve baharat merkezli kokusu The Different Company Oriental Lounge, bizim tarafımızdan incelenmeye değer bulundu.

Oyantal- baharatlı gruba girebilir. Yumuşak, sıcak, tatlımsı, aromatik hissiyat vardır. Baharat, vanilya ve reçineler genel gidişatta önemlidir.

Üst notada bergamot, karabiber, köri ağacı; ortada gül ve ipek ağacı; alt notada ise laden otu, amber ve tonka fasülyesi açıklanmış görünüyor.

Açılışta yoğun ve karanlık baharatlar ve bir miktar narenciye var= Zencefil, tarçın, karabiber biçimindeki baharatlara greyfurt gibi asitli ve keskin turunçgillerin eşlik ettiği kanaâtine vardım.

Tene çabuk yerleşiyor, baskınlaşıyor ve güzel kokuyor. Devamında baharatlı amber var. Ne var ki, bu amber tatlımsı ve aromatik otlu bir amber olmakta. Baharatlar, biraz sonra biberli hale çevrilecektir. Bununla beraber çiçeksi- vanilyalı bir yorum da söz konusu olacaktır. Son kısımda ise tatlılık artmaktadır... Burada amber- vanilya ikilisi baskındır. Buna reçineler de katılıyor ve parfüm yapışkan hale geliyor. Laden reçine olarak bir tahmin yaptım. Çünkü aralarda otsu aromalar da bulunuyor, ama çam reçinesi olduğunu sanmıyorum... Çam ağacı/ kozalağı yok... Vanilya- balzam gibi bir yapışkanlık var... Odunsu notalar- belki paçuli kapanışı yapmakta...

Tenimde yeterli bir kalıcılığı oldu. Günün üçte ikisinde etkilidir. Fark edilirlik ise başta sönük kalmasına rağmen, tene oturunca başarılı bir performansa imza atıyor. Dengeli bir tatlılık var. Son bölümde yapay odunsu notalar ve vanilya hariç, beğenmediğimiz bir tarafı yok. Belli bir kalite ve zenginlik sunuyor.

Koku düzlemi= Zencefil merkezli baharatlar, greyfurt, baharatlı amber, otsu kokular, vanilya, reçineler ve odunsu bazlar olarak sıralanıyor. Akışkanlık fazla oluyor. Bu iyi bir şey... Ama sonlara yapay bir tatlılık var. Yapay odunsu notalar var.

Derinlik ve konfor noktası= Zencefil tandanslı baharatlar, baharatlı amber ve aromatik otlar biçiminde yorumlanabilir. Amber zaten, daha ziyade ortalardan itibaren parfümü domine etmekte. Baharatlarda da bir kalite, zenginlik ve lüks hissiyat var. Bunlara otların katılması da iyi olmuş. Kalıcılık ve kuvvet gibi doneler burada yerleşmiştir.

Sonbahar- kış dönemine uyar. Soğuk hava ve akşam gibi zaman dilimlerinde kullanılabilir. Açık mekânlarda organize edilen parti, davet ve kokteyller için uygundur. Yapay vanilya ve odunlardan dolayı dengeli sıkmak şarttır. Yumuşak amber, egzotik baharat gibi vurgular beğenimizi kazandı.

Koku- 4 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder