7 Ocak 2014 Salı

Ramon Monegal- Agar Musk EDP / 2009





























Ramon Monegal- İspanyol niş parfüm firmasıdır. Ramon Monegal Maso tarafından kuruldu. Ramon Monegal Agar Musk isimli parfümü değerlendireceğim.

Bu arada, bu parfüm markasının mütevazi bir görselini bloğuma koymaya çalışıyorum, olmuyor. Bütün görseller benden önce, birileri tarafından hacılanmış. Sanki benden daha iyi yorum yapacaklarmış gibi... ( ! ) Aynı sıkıntıyı Nishane parfümlerinin görsellerinde de yaşıyorum. Umarım, küçücük de olsa, birer fotoğraf koyabilirim...

Ramon Monegal Agar Musk=

Bu parfüm yumuşak baharat, öd ağacı, hafif odunsu bazlar ve yeşil bitkilerle şekilleniyor. Oryantal- odunsu kategorisinde kendine yer bulmuş. Notaları da öd ağacı, deri, hindistancevizi, vetiver, amber ve misk olarak açıklanmış.

Ramon Monegal Agar Musk- bence vetiver tandanslı ferah ve enerjik odunsu notalarla açılmaktadır. Çok tatlılık yok. Genelde açılıştaki tuzlu ve soğuk yapı devam ediyor. Bazen bu yapı, belli ölçülerde değişime uğruyor. Açılışta yumuşak vetiver ve nispeten yapay ağaçsı notalar var. Sonrasında aromatik otlar sahne aldı. Temiz ve pürüzsüz bir karaktere çevrildi. Tene yerleşme başlayacakken, aromatik otlara bu kez tütsülü bir vetiver, kakule tarzı hafif baharatlar katılır. Orta katmandan kapanışa değin, öd ağacı, reçineler, tozlu bir deri, biberli baharatlar ve daha ziyade hayvansal bir misk notası algılanıyor. Bir harman ve karıştırma söz konusudur. Ama bu bölümde notalarda zorlanma, ağırkanlı yerleşme özellikleri ve yapay- sentetik biçimler görülür ve giderek bunların etkisi artacaktır.

Ramon Monegal Agar Musk, iki farklı bölüme ayrılabilir...

Birinci bölümde ferah, temiz, parlak, pozitif notalar var= Vetiver, adaçayı merkezli aromatik otlar, kakule gibi hafif baharatlar...

İkinci bölümde ise, bunun tam tersi, yapay, ağır, tozlu, hayvansal ve burun büken notalar var= Öd ağacı, deri, misk, reçine ve hayvansal miske bulanmış baharatlar...

Yani dünyevî, topraksı, köksü, temiz ağaçsı bir parfümden, birden ağır ve yoğun hacı yağlarını andıran bir Arap parfümüne evrilme olmuş. Başta ve sonda bu denli farklı değişimler olması şaşırtıcıdır.

Ramon Monegal Agar Musk- benim tenimde bir güne yakın, kalıcılık yaptı. Yağlı, tozlu, hayvansal aromalarla ile tenime yerleşti. İlk anda yüksek bir fark edilirlik var, sonra normale dönüyor.

Her tende farklı kokabilir, ten seçebilir. Vetiver ve aromatik otlar baskın olursa, yaz mevsimi ve günlük kullanım için düşünülebilir. Yalnız öd ağacı, deri, misk kendini belli ederse, soğuk havalar, akşam vakti, sonbahar- kış mevsimi ve tematik kullanıma uygun olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder