22 Ocak 2014 Çarşamba

Hugo Boss- Orange For Women EDT / 2009




























Alman moda firması Hugo Boss' un kadın parfümlerinden Hugo Boss- Orange For Women- meyveli, vanilyalı, beyaz çiçekli nüanslarıyla çok beğenilmekte. Çiçeksi- vanilyalı gruba girebilir. Tatlı ve tozlu rayihalar iç içe geçmiştir.

Elma, beyaz çiçekler,portakal çiçeği, sandal ağacı, zeytin ağacı ve vanilya gibi notalar açıklanmış...

Bence, açılış ve genel hissiyat şekerli bir tatlılık ile belirlenmiştir. Ne var ki, bu durum rahatsız edici değil. Keskin, sıcak, kremsi, kadifemsi, pudralı biçimler de parfümü bir şekilde etkiliyor.

Elmalı- turunçgilli ( mandalina ) açılış, yumuşak, pürüzsüz,  taze ve modern esintiler veriyor. Parfümün bundan sonraki bölümleri için de aynı durum geçerlidir. Açılışta tropik meyve nüansları da olabilir. Daha sonra yasemin, zambak, frezya olarak tahmin edilebilecek beyaz çiçekler sahne alıyor ve aslına bakılırsa, çiçeksi vurgular parfümü sonuna değin domine ediyor. Çiçekler kremsi- yumuşak & kadifemsi- pudralı yapısal düzen içinde harmanlanmış görüntüsü vermektedir. Elbette keskin, sıcak ve sofistike rayihalar vardır... Parfümün tene oturması ve güzelleşmesi çiçeklerle oluyor. Tene yakın duruyor. Bu arada şunu da belirtelim= Tenime uyguladıktan iki saat sonra baharatlı çiçek tonlamaları hissettim. Bu, bir ölçüde zambak ve sardunya anlaşması gibi bir yoruma denk gelebilir. Yani, çiçeksi rayihalar uzun sürüyor ve saatler geçtikçe tende sürprizler yapıyor. Belki de baharat nüansları vanilya- miskten kaynaklanıyordur. Kapanışa doğru pudralı, kadifemsi ve bayağı ağdalı vurgular yapan bir vanilya hissetmekteyiz. Vanilyaya odunsu notalar karışıyor. Sedir ağacı ve paçuli esintileri aldım. Çünkü, parfüm tozlu, topraksı, çimensi biçimlere evriliyor. Yumuşak ve tatlımsı bir misk ve sandal ağacı da var. Ancak, vanilyalı- odunsu bazlar kapanışa egemen olmuştur.

Çiçeklerin herhalukârda feminen olduğunu belirtelim. Sedir ağacı ve paçuli olarak zannettiğimiz odunsu notalar ise, daha ziyade erkeksidir. Çiçeklerin içine otlar karışmış. Dengeli sıkmak gerekir. Çiçeklerin kullanım tarzı bazı bünyeleri rahatsız edebilir. Sonbahar- kış dönemine, akşam vakitlerine, soğuk havalara yönelik bir koku karakteri var. Tenimde bir günü geçen bir kalıcılık performansı söz konusu oldu. Fark edilir yönü de başarılıdır. Özellikle ilk anda muazzam bir esinti yaptı. Davet, kokteyl, iş yemekleri gibi organizasyonlarda kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder