10 Ağustos 2014 Pazar

Giorgio Armani- Attitude Extreme EDT / 2009


















İtalyan kozmetik ve moda markası Armani' nin bir parfümünü daha inceliyoruz.

Üstte yıldız anasonu, kakule, limon; ortada kahve, sedir ağacı, tütsü; alt notada paçuli, amber ve laden bitkisinin yer aldığı parfümün harmanı daha çok, oryantal- ağaçsı koku ailesine denk geliyor.

Anason- kakule- limon= Keskin, sıcak, taze ve hafif baharatlı bir açılış. Kalıcılık buradan itibaren başlamakta. Anason rahatsız etmiyor.

Ortalarda ise, parfümün dili biraz gurme tarzına, yenilebilir şeylerin ( kek gibi ) tadına yaklaşıyor. Tatlılık burada artıyor. Esasen, tatlımsı etkiler parfümün kalp notasından sonuna değin egemen olmuş. Sedir ağacı ve tütsü ile yumuşak, sıcak ve egzotik rayihalar yayılmakta.

Daha sonra ise, topraksı paçuli ile biraz acılaşıyor. Ne ki, buradaki amber de yumuşak ve tatlı bir amber. İkisi birbirini dengeliyor. Hafiften ağaçımsı aromalar alınmakta. Parfümün tenden ayrılışı böyle.

Hafif Rochas Men kıvamında bir harmanı ve rayihası var. Tene yakın duruyor, tene oturdukça güzelleşiyor, kalıcılık ve baskınlık sağlıyor. Modern bir tatlılık var. Fazla beklentiye girmeden, kış mevsimi için denenebilir.

Özetle, kakule, kahve, ağaçımsı notalar- tütsü ve amber biçiminde giden bir hissiyata sahip. Hafif sentetiklik de var.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder