14 Mayıs 2013 Salı

Azzaro- Elixir Pour Homme EDT / 2009



 

























Fransız markası Azzaro, moda alanında faaliyet gösteriyor. Kurucusu Loris Azzaro' dur. 1975 'te parfüm çıkarmaya başladı. Oryantal- baharatlı grubuna sokulmuş. Aromatik otlar, kırmızı meyveler, baharatlar bu parfüm için ipuçları veriyor. Harmanı şöyle açıklanmış=

Üst- Limon, bergamot, mandalina, armut, kuş üzümü;

Orta- Lavanta, sardunya, sandal ağacı, tarçın, kakule;

Alt- Tonka fasülyesi, meşe yosunu, benzoin, laden otu, vanilya.

Parfümün genelinde çam esintileri, keskin ve koyu ağaç reçinesi rayihaları hissettim. Tatlımsı- otsu esintiler yaymakta. Bunlara ortalardan itibaren odunsu notalar eşlik ediyor.

Azzaro- Elixir Pour Homme 'un notalarını şöyle gruplandırırsak, belki daha iyi yorum yaparız=

Başta taze, sıcak, ferah orman meyveleri ( böğürtlen, kuş üzümü, ahududu, armut ) ve turunçgiller ( mandalina, limon, bergamot ) var.

Ortalarda tatlımsı bir lavanta, kuru ve sıcak odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve tarçın- kakule gibi tatlı baharatlar bulunmakta.

Sonlarda ise tamamen vanilya benzeri notalar hakim durumda ve bunu otsu- reçinemsi rayihalar desteklemekte.

Notalar iç içe geçmiş biçimde alınıyor. Mesela, meyveli kısım, orta notalarda bile kendini hafiften hissettiriyor. Aslında Azzaro- Elixir Pour Homme 'un bir de şifalı ot - tatlı baharat karakterinden söz edebiliriz. Ortalardan itibaren bu hissiyat çok belirginleşiyor. Tarçın, vanilya, kakule gibi egzotik ve yumuşak baharatlar görmekteyiz. Ağaç- odun kullanımı da sıcak ve oryantal tonlamalar vermekte. Böylece, tene yerleşince aromatik bitkiler, acı ve kuru otlar, baharatlar karakter belirleyici oluyor. Bana Aramis- Gentleman, Burberry- London, Burberry- Sport ve Givenchy- Xeryus Rouge gibi kokuları hatırlattı. Tene zamk gibi yapışıyor.

Aromalar fena değil. Denge, akışkanlık, doğallık yeterince var. Temiz bir aromatik biçimlenme takdir ediliyor. Yumuşak ve hafif aromalar ile beğenilecektir. Günlük kullanıma uyar. Her ortam ve faaliyet için düşünülebilir. Ben bolca tenime uyguladım. Tenimde gün boyu esti. Baharatlar ve aromatik otlar kuruyarak, tene oturuyor. Fark edilir hale geliyor.

Tatlı- kırmızı meyve, şifalı ot kokuları ve baharatlar ile Doğu etkili bir parfüm olmuş.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder