9 Ağustos 2014 Cumartesi

Montale- Wild Aoud EDP / 2009


 


























Montale, bir Fransız markası olmasına karşın, genelde Arap ve Doğu tandanslı kokular üretiyor. 2003 yılında, Pierre Montale tarafından Paris' te kuruldu. Amacı, asiller sınıfı ve kral ve kraliçeler için parfüm üretmektir. Pierre Montale, Arabistan' ı ziyaret ederek, Arap parfümleri ile ilgili bilgiler edinmiş. Sonra öd ağacı temalı kokular yapmaya başlamış. Parfümlerinde sedir ağacı, sandal ağacı, reçineler ve geleneksel Arap koku malzemesini kullanmış.

Montale Wild Aoud kokusunu tanıtıyoruz. Öd ağacı baskındır ve turunçgiller ve odunsu notalar da önemlidir. Aromatik- odunsu gruba sokulabilir.

Notaları sardunya, artemisia, bergamot, öd ağacı, tik ağacı, paçuli, deri ve amber olarak verilmiş. Tatlı, ferah ve canlı bir açılışı var. Turunçgiller ile başlıyor= Bergamot ve şekerlenmiş portakal alınmakta. Devamında tatlı meyveler ve çiçekler hissedilir. Öd ağacı, bundan sonra ana temadır ve parfümü domine edecektir. Zaten, koku karakteri de pek değişmez, düz çizgide gider. Tatlı odunsu nüanslar ve tozlu- topraklı bir paçuliyle kapanış olur. Sonlarda bir miktar tütünsü hissiyat da var.

Yumuşak, ferah, aromatik biçimlenme takdir edilir ve bu yönüyle her mevsime uygun düşer. Günlük kullanıma yöneliktir. Tene oturup güzelleşir. Sade, basit aromalarda rahatsız edici bir yapaylığa rastlamadım. Ancak çok şey beklenmemelidir. Akşama doğru en iyi sonucu verecektir. Davet, kokteyl ve resmî toplantılar için düşünülebilir. Tende 10 saate değin durmakta. Hafif, fresh bir Arap etkili parfümdür. Arap coğrafyası şartlarında kolonya niyetine kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder