11 Mayıs 2015 Pazartesi

Paul Smith- Paul Smith Men EDT / 2009


























Paul Smith- İngiliz moda markasıdır. 1970 yılında faaliyete geçmiştir. Moda tasarımcısı Paul Smith tarafından kuruldu. Ayakkabı, saat, gözlük, aksesuar, parfüm, ev eşyaları, giyim, halı ve mobilya gibi alanlarda üretim yapmaktadır.

Bugünkü konumuz olan, Paul Smith- Paul Smith Men isimli parfüm, kremsi tatlı, yumuşak, ozonlu ve ferah esintilerle belirleniyor. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve meşe yosunu aromaları vermekte. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- portakal, lavanta, fesleğen, bergamot,

Orta- zencefil yaprağı, menekşe yaprağı, sümbül, sardunya,

Alt- sandal ağacı, misk, meşe yosunu, vetiver.

Paul Smith- Paul Smith Men- genel anlamda kremsi- ozonlu meyveler, kremsi- yeşil çiçekler, misk ve meşe yosunu vurgularından oluşuyor. Baskın notalar bunlardır. Diğerleri ( lavanta, ozonlu- yeşil bitkiler ) yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanmaktadır.

Paul Smith- Paul Smith Men isimli parfümün meyveli açılışında, portakal, bergamot ve çilek ( ? ) olabileceğini düşünüyoruz. Bunu tatlı lavanta takip ediyor. Lavanta ile birlikte, her daim ferah ve yeşil çiçeklere geçiş sağlanıyor. Erkeksi ve belli ölçüde sucul tarzdaki bu çiçekler menekşe, lotus ve sardunya biçiminde tahmin ediliyor. Tene oturması hızlı akışkanlıkla oluyor ve olgunlaşma döneminde, ara nüans olarak yeşil- sucul bitkiler ( fesleğen, kişniş ) hissediliyor. Kapanış çimensi ve köksü yumuşak vetiver ve misk ile yapılıyor. Aslında bu bölümdeki koku formunu meşe yosunlu vetiver olarak formüle edebiliriz.

Öncelikle şunu söyleyelim : Parfümün tamamına egemen olan koku formu kremsi ve yeşil / bitkisel aromalardır. Yani meyveler, çiçeksi notalar ve bitkiler kremsidir. Çiçeksi notalar, meşe yosunu ve vetiver yeşil ve bitkisel kokmaktadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar verilmiştir. Yoğun kremsi hissiyat sucul, ozonlu ve yumuşak esintilerle desteklendiği için rahatsız edici değildir.

Paul Smith- Paul Smith Men- kaliteli ve enerjik erkeksi kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kalıcılık ise bir kolonyadan beklenebilecek performansın biraz üzerindedir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz dönemi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder