5 Haziran 2013 Çarşamba

Jacques Bogart- Silver Scent Intense EDT / 2009




























Fransız parfüm markası Jacques Bogart; kurucusuyla aynı ismi taşıyor. Jacques Bogart Silver Scent İntense; oryantal- fujer kategorisine sokulmuş. Aromatik otlar, baharatlar, narenciye esintileri, odunsu notalar ve öd ağacı temalarıyla güzel, hoş, modern bir parfüm tasarlamışlar.

Tatlımsı rayihalar geneli domine etmiş. Harmanına bakalım=

Üst= Portakal çiçeği, limon,  kan portakalı,

Orta= Lavanta, sardunya, biberiye, muskat, kakule, kişniş,

Alt= Vetiver, öd ağacı, tik ağacı, tonka fasülyesi, meşe yosunu.

Genel Değerlendirme= Tatlımsı, dinamik ve asitli turunçgil harmanı ile açılışı yapmakta.

Sonra aromatik otlar ve tatlı- modern baharatlar sahne almakta.

Kapanışı da öd ağacı ve vetiver kaynaklı odunsu notalar ve tonka fasülyesi ile olmakta.

Bu parfümde üç değişik kültür ve anlatım biçimi görmekteyiz : 

1 ) Dikkatimizi çeken ilk ayrıntı, ortalardan itibaren, modern tatlı baharatlarla günümüz parfüm trendlerine atıf yapılmış olmasıdır. Keza, turunçgilli açılış da aynı anlamdadır.

2 ) Gene ortalarda klasik fujer/ şipre notaları ile 80' li yılların parfüm alışkanlıklarına yönelme takdir edilmektedir. Bunun yanısıra aromatik otlar, lavanta, biberiye notaları şifalı ot esintileri de sunmakla, farklı bir anlatım biçimine evrilmektedir.

3 ) Kapanış ve tenden ayrılış bölümünde ise, kısmen Arap etkili öd ağacı teması bulunuyor. Buna, aynı şekilde kuru ve keskin vetiver aromasını ekleyebiliriz. Kuru, yoğun ve güçlü odunsu notalarla Arap esintileri perçinlenmektedir.

Her yönüyle ilginç ve değerlendirilmeye layık bir parfüm...

Aslında, bu açıklamalar parfümün karakteri hakkında yeterli bilgiyi sunuyor.

Bununla beraber, bakacağımız birkaç husus daha vardır...

Aromatik otlarda lavanta belirgindir ve tatlımsı kullanılmıştır. Modern tatlı baharatların yanına, parfüm tene yerleştiğinde, kuru ve sıcak öd ağacı- odun temaları geliyor. Bu, şu demek= Lüks- modern tatlı baharat ve odun kullanımı...

Koku düzlemi= Turunçgiller, aromatik otlar, tatlı baharatlar, öd ağacı, vetiver, tonka fasülyesi.

Derinlik ve konfor noktası= Tatlı baharat, öd ağacı, odunsu notalar.

Aromatik otlar da beğenimizi kazandı. Öd ağacı, alt notalarda baskınlaşıyor. Hafif badem esintisi de var. Odunsu notalar katmanlaşmış.

Tenimde bir güne yakın, kuvvetli biçimde esti. Tene yakın durur. İdeal sonbahar- kış kokusu gibi gözükse de, uygun bir dozajla yaz akşamları da kullanılır. Serin yaz günleri de bu minvaldedir. Fark edilirlik açısından başarılı sayılır.

Günlük kullanıma rahatlıkla uyar. Ofiste, öğleden sonra iyi sonuç verir. Davet, toplantı, gezinti gibi her türlü günlük faaliyet için uygundur.

Koku - 5 Kalıcılık - 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder