23 Mayıs 2014 Cuma

Bond No. 9 Perfume


























ABD kökenli parfüm markası Bond No. 9, Arap temalı bir parfüm yapmış= Bond No. 9 Perfume, bazı kaynaklarda Bond No. 9 Signature Perfume olarak geçiyor.

Öd ağacı, gül ve misk... Arap etkili parfüm. Bunları akla getiriyor. Ne var ki, kokusu günümüz trendlerini daha çok yansıtıyor. Tatlımsı rayihalar genele yayılmış. Oryantal- çiçeksi sınıfına sokulmuş. Notaları misk, tonka fasülyesi, gül ve öd ağacı şeklinde açıklanıyor.

Basit, sade ve düz bir koku karakteri var. Sürprizi yok. Yumuşak meyveli tonlar ve kadınsı çiçekler ilk sıkışta alınıyor. Tatlı misk ve ferah bir gül bulunmakta. Sonra bu hissiyat pek değişmez. Devamında yumuşak ve kremsi tarzda odunsu notalar ile biraz keskin bir öd ağacı algıladım. Odunsu notaların kullanım biçimi ilginçtir. Kapanışta tatlımsı badem esintileri var... Tonka fasülyesi olmalıdır.

Günlük kullanıma uyar. Sıcak, tatlı, yumuşak, ferah bir kokusu var. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmez. Aromalar bence gayet hafif olmuş. Dozaj konusunda sıkıntı yaratmaz. Her mevsim gider. Her ortamda kullanılır. Notalarda bir uyumsuzluk, rahatsız edici bir şey bulunmuyor. Odunsu- çiçek veya odunsu- misk kategorisine girebilir.

Tenimde 10 saat kadar kuvvetli biçimde durdu. Tonka fasülyesi- öd ağacı çizgisinde kuruma başlıyor, tene yakın duruyor. Ama fark edilirliğini başarılı bulmadım.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

1 yorum: