21 Nisan 2013 Pazar

Maison Francis Kurkdjian- Cologne Pour le Soir EDP / 2009


























Fransız parfüm markası Maison Francis Kurkdjian, Doğu- Asya esintili ve amber/ misk temalı parfümleri ile beğenilmekte. Bugün onlardan birini yorumlayacağız.

Maison Francis Kurkdjian Cologne Pour le Soir...

Bu parfüm oryantal kategoriye sokulmuş. Bal, gül, tütsü, tatlı baharat, reçine gibi tonlamalar yapar.

Genel koku karakteri olarak Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Soir ile benzerliği vardır ve onun yumuşak versiyonudur.

Kaliteli, lüks ve gösterişli bir parfüm olmuş. Ne var ki, kolonya tarzında olduğundan, maalesef çok kalıcı ve kuvvetli değil. En azından, benim tenimde böyle oldu. Buna karşılık, güçlü bir fark edilirliği bulunmakta. Tene yakın duruyor. Belki de ten seçtiği için, benim tenimde fazla bir kalıcılık yapmadı.

Tütsü, benzoin, gül, bal, kaşmir ağacı, deri, misk ve vanilya gibi notalar verilmiş.

Maison Francis Kurkdjian Cologne Pour le Soir; tatlı bir misk/ amber ile açılmakta. Yumuşak ve kremsi esintiler aynı zamanda egzotik, derin ve yüksek kalibreli bir hava yaratıyor. Devamında tatlılık artıyor= Gül, bal, vanilya ve tütsü aromaları algılanıyor. Bu bölüm tatlı baharat tandanslarıyla belirginleşir. Buna reçineler katılır... Kapanışa doğru odunsu notalar ve plastik- yapay bir deri notası hissedilir. Deri notası, parfümün aksayan tek yönüdür. Bunun haricinde rahatsız edici bir nota yoktur. Akışkanlık fazladır. Tene çabuk yerleşir ve güzelleşir. Zaman zaman karanlık, detaylı ve merak uyandırıcı aromatik otlar da alınmakta. Parfümü derinden kokladığınızda bu durum anlaşılıyor...

Aromalar ve genel harman rahatsız edici değildir. Bu sayede yaz mevsiminde kullanılabilecek egzotik bir Doğu parfümüne dönüşür. Tenimde daha sonraları hafiften narenciye esintileri yaptı. Ben olsam, bu kokuyu günlük yaşamın içinde, her ortamda kullanırım. Amber- misk- hafif baharat rayihalı bir kolonya, ilginç ve özgün bir düşüncenin- yaratımın eseridir. Ben bu parfümü tenime bolca uyguladım. Beni memnun etmeyi başardı. Soğuk havalar ve akşam saatleri içn de uygun olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder