7 Haziran 2013 Cuma

Oriflame- Giordani Man EDT / 2009



























Oriflame- sağlıklı yaşam, kokular, makyaj, cilt- saç ve kişisel bakım alanlarında ürün gamına sahip olan kozmetik markasıdır.

Oriflame- Giordani Man isimli parfümü yorumlayacağım.

Kaliteli bir kolonya tarzındadır ve bir kolonyadan beklenebilecek kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin biraz daha üstünde bir performans göstermektedir. Bunu sağlayan etken ise, yoğun ve güçlü karabiber ve odunsu notaların karışımıdır. Bununla beraber, gün içinde, sabah ve akşam arasındaki faaliyetlerinizde tazeleyebilirsiniz. Günlük kullanıma, her sosyal ortama ve genel beğeniye yönelik yapısı takdir ediliyor.

Oriflame Giordani Man- hafif, fresh, canlı ve dinamik aromalarıyla beğeniliyor. Dengeli bir tatlılık, hızlı akışkanlık, uyumlu notalar vardır. Hızlı akışkanlık dolayısıyla tene çabuk yerleşip kurumaktadır. İlk sıkışta, fark edilirlik açısından sakin kalıyor. Sonra da tene yakın duruyor. Daha ziyade, dışarıya karşı fark edilirlik yaptığını düşünmekteyim.

Oriflame- Giordani Man, koyu kahve efekti verilmiş tatlı ve ekşimsi turunçgiller ile başlangıç yapmış. Bununla beraber, kahve notasına yoğun bir karabiber tonları da eşlik etmektedir.

Turunçgiller, limon merkezlidir ve açılışta kaliteli limon kolonyası rayihaları vardır. Limonla birlikte portakal notası alınıyor. Ferah, enerjik turunçgillerin, koyu kıvamlı kahve aromasıyla verilmesi güzel olmuş.

Kahve notası, açılışta kendi başınadır ve turunçgilleri güçlendirir. Ancak ilerleyen aşamada, ahşapsı tonlamalar veren kahve aromasına çevrildiğini görüyoruz. Ahşap vurgulu kahve tonlamaları modern ve hoş bir seçimdir... Karabiber de, kahvenin yanında devam ediyor. Parfüm bir müddet böyle gidiyor.

Devamında karabiberli kahve  notasına yumuşak baharatlar ( kakule ? ) ve aromatik otlar ( adaçayı, vetiver ve fesleğen ) katılıyor. Tene yerleşme büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Kapanış bölümünde, tozlu ve topraksı odunsu notalar ve yumuşak bir misk ile karşılaştım. Paçuli ve vetiver gibi odunsu notalar sonda etkilidir. Acı ve kuru bir paçuli var. Ama vetiver çimensi ve ferah esintiler veriyor.

Oriflame Giordani Man, sade, basit ve minimalist bir koku karakteri yansıtmaktadır. Notalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Ne var ki, her nota temiz ve net olarak algılanıyor. Koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider.

Oriflame Giordani Man, tende ve kıyafette farklı koku nüansları vermekte=

Tenimde ekşimsi, ferah ve enerjik turunçgiller kendini daha fazla gösterdi.

Kıyafette ise ahşap ve odun ( sedir ağacı ? ) efekti barındıran  karabiberli kahve notası daha baskın oldu.

Bu hale göre, parfümü aromatik- odunsu grupta değerlendirebilirim. Kısaca turunçgil, baharat ve odunsu notalarla şekillenen bir yapısı olduğunu söyleyebilirim.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 yorum:

  1. harika bir parfüm, severek kullanıyorum. Yorumu da çok güzel olmuş, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Şişesi şimdi yenilendi.Reformüle edilmiş olabilir.Tekrar denemem lazım (:

    YanıtlaSil
  3. Aynısından sipariş etcem nasıl bulcam

    YanıtlaSil