3 Ekim 2014 Cuma

Narciso Rodriguez- Essence For Women EDP / 2009


 

























Ünlü ABD moda markası Narciso Rodriguez' in çiçeksi- misk grubuna koyulabilecek parfümü Narciso Rodriguez- Essence For Women isimli parfüm, bugünkü incelememizin konusu olacak.

Essence- esans, bir şeyin temel niteliği, özü, esası, aslı vb. anlamlara geliyor.

Narciso Rodriguez- Essence For Women modern bir parfüm havası veriyor. Metalik, tozlu, sabunsu ve pudralı biçimleri de var. Çok tatlılık yok.

İlk anda metalik turunçgiller ( bergamot, limon ) ve yeşil bitkili bir açılış var. Sonra ozon notası, sıkıştırılmış hava akoru ve aldehitler şeklinde tanımlayabileceğim sentetik notalar burnuma geldi. Bunu pudralı, tozlu ve sabunsu çiçekler takip etti. Menekşe/ iris olabileceğini düşündüm. Açılışı da hesaba katarsak, şimdiye kadar anlattığımız kısım, çamaşır deterjanı, ferah ve temiz sabunlar, yeni yıkanmış çarşaflar gibi koku salmaktadır.

Tene yerleşme ve kuruma hemen oluyor. Bu dönemde kadifemsi, yumuşak ve tatlı gül- misk harmanı sahne almaktadır ki, en güzel ve en beğendiğimiz bölüm buradan itibaren başlar. Devamında ilk önce koyu bir amber algıladım. Ve peşinden odunsu notalar ve ilacımsı vanilya geldi. Son kısmı şu şekilde formüle ettim= Reçineli amber, odunsu notalar ( sedir ağacı, sandal ağacı ) ve misk... Reçineli hissiyat galiba benzoinden geliyor. Kapanış faslında hayvansı bir misk de var diyebiliriz.

Toparlayalım= Çiçekler, misk, turunçgiller, otlar, odunlar, reçineli amber var. Notalar özellikle tene oturma döneminde kaynaşmıştır. Gül, misk, reçine ve odunsu hissiyat harmanlanmıştır.

Narciso Rodriguez- Essence For Women' ın modern tarafı sabunsu ve pudralı çiçekler ve baştaki metalik turunçgil ve ozon akorlarıdır. Sabunlu, tozlu, metalik biçimlere tahammül edilirse, devamında güzel sürprizler yaşanıyor. Orta notalarda denge, uyum ve doğallık gözetilmiş. Yani, misk, gül ve ahşapsı notalarda güzellik, kalıcılık ve lüks kullanım vardır.

Güçlü ve kalıcı etkiler var. Fark edilirlik yüksektir. Tene yakın durma eğilimindedir ki, bu da iyi bir şey... Çünkü, açılıştaki ozon, sabun, pudra hissi etraftaki insanları fazla rahatsız etmeden, parfüm tene yerleşiyor. Sonbahar- kış devresi, yaz geceleri, açık hava gibi ortam ve dönemlerde kullanılır. Dengeli sıkılmalıdır. Kapalı alanda uygun dozaj verilmelidir. Akşam davet ve toplantıları için idealdir. Modern yönünü daha çok, akşamları gösterir. Tenimde kalıcılığı bir güne yaklaşırken hafif esintiler bıraktı.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder