27 Mart 2014 Perşembe

Ermenegildo Zegna- Colognia EDT / 2009



























Ermenegildo Zegna- İtalyan moda markasıdır.

Ermegildo Zegna Colognia, hafif, yumuşak, ferah bir kokudur.

Narenciye, aromatik otlar, odunsu notalar algılanmakta.

Aromatik- odunsu grupta yer alması düşünülmüş.

Dört mevsime ve günlük kullanıma yöneliktir.

Özgürce dozajlanabilir, gün içinde tazeleme yapılabilir.

Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır.

Üstte bergamot, portakal çiçeği, kakule, orta notalarda kasnı otu sakızı, iris, menekşe, altta ise misk, sedir ağacı ve benzoin verilmekte.

Ermenegildo Zegna Colognia isimli parfümün önemi=

Taze şifalı otlar ve aroma- terapi etkisi veren sucul- erkeksi çiçekleri harmanlamasıdır. Bu yönüyle ilginç bir deneyim sunar...

Kokusu çok değişmez, düz çizgide gider. Ne var ki, sıkıcı değildir. Aromalar tene çabuk oturur. Notalar dengeli ve uyumludur. Genelde dengeli bir tatlılık vardır.

Temiz, dinamik ve pozitif aromaları iç içe geçip harmanlanmıştır. Olumlu ve iyimser duygular uyandırır. Stres, kaygı ve gerginliği ortadan kaldıran bir yönü vardır.

Ermenegildo Zegna Colognia, bergamot, limon, lavanta ve ıhlamur & fesleğen tarzında enerjik ve canlı bir başlangıç yapmış. Burada aromatik otlar baskındır, turunçgiller geri plandadır. Aromatik otlar biraz tozludur. Sonrasında gene lavanta ve menekşe olarak tahmin ettiğimiz erkeksi çiçekler geliyor. Bu bölümde, şifalı ot & sucul- erkeksi çiçek harmanı çok beğenilmekte. Bir de, bu karışıma, mesela karabiber ve zencefil gibi biberli baharatlar eşlik etseydi, bence mükemmel olurdu... Kapanışı yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ? ) ve tatlımsı bir misk yapıyor.

Ermenegildo Zegna Colognia, sade, basit ve minimal bir tasarım sunuyor...

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder