21 Ocak 2013 Pazartesi

Jo Malone- Vanilla & Anise Cologne / 2009


























Vanilya ve anason. Jo Malone- Vanilla & Anise. Kaliteli bir kolonya havasındadır. Çiçek buketleri, keskin baharatlar, odunsu notalar barındırmaktadır. Tozlu, yumuşak ve tatlı kokular birbirine karışmıştır. Vanilya ve anasonu merkeze almıştır. Çiçeksi- meyveli- gurme grubunda değerlendiriliyor.  Jo Malone- İngiliz kozmetik markasıdır.

Üst- bergamot, portakal çiçeği, yıldız anason, rezene,

Orta- sümbülteber, frangipani, orkide, yasemin, karanfil,

Alt- amber, vanilya, tonka fasülyesi, vetiver...

Jo Malone- Vanilla & Anise için, bazı koku nüansları önemlidir. Bunlar nota bazında ele alınacaktır.

Asitli ve metalik kokular= Başlangıçtaki turunçgillerdir. Bergamot, limon ve portakal çiçeği algılanır. Enerjik, dinamik ve pozitif havası vardır. Ayrıca bunu takip eden aromatik otlar da ( fesleğen, ardıç ) metalik hissiyat verir.

Tatlımsı ve keskin kokular= Anason gibi keskin ve metalik baharat, açılışta turunçgillerle beraber alınıyor.

Tatlı, yumuşak, kremsi kokular= Orta katmandaki çiçek buketinde yer alan portakal çiçeği, yasemin, frezya gibi çiçeklerdir. Ayrıca alt katmandaki amber nispeten yumuşak görünüyor.



Sabunsu, tozlu, pudralı kokular= Çiçeksi katmandaki orkide, karanfil ve sümbülteber sayılabilir.

Şekerliliğe kayan tatlılık= Son bölümdeki vanilya, misk, amber ve tonka fasülyesi sayılabilir. Özellikle vanilya ve tonka fasülyesi koku formunu bozacak kadar şekerlidir. Vetiver yumuşak, köksü ve çimensi yapıdadır.

Jo Malone- Vanilla & Anise- aslında sade ve basit bir forma sahiptir. Notalar net ve anlaşılır şekildedir. Sürprizi yoktur. Hızlı akışkanlık yapar. Tene yerleşmesi baharatlar ve vanilya ile oluyor. Ama tonka fasulyesinden dolayı dengeli sıkmak gerekir. Çok sıcakta ve sabah saatlerinde sıkılmaz.

Kalıcılık ve fark edilirlik, kolonya tarzıyla ilgilidir. Serin yaz akşamları, soğuk havalar, sonbahar- kış sezonu ideal kullanım zamanlarıdır. Davet, gece gezmesi ve kokteyllerde kullanılır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Notalar kapanışa değin uyumlu ve sorunsuz gidebiliyor. Ondan sonra şekerli tatlılık dikkat gerektiriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder