14 Ocak 2013 Pazartesi

Lacoste- Essential Sport Homme EDT / 2009




























Lacoste- Fransız moda markasıdır. Lacoste- Essential Sport Homme, hem harman kalitesi, hem de koku karakteri bakımınan Giorigio Armani- Code Sport esintileri sunuyor.

Lacoste- Essential Sport Homme, bence baharatlı- ağaçsı sınıfa girer. Harmanındaki aromalar yüksek bir kalite ve konfor vaat etmekte.

Üst notada pembe greyfurt, bergamot, zencefil, mandalina;

Orta notada Hindistan cevizi, ardıç, sardunya, yeşil akor;

Alt notada beyaz misk, vetiver, amber, paçuli içeriğini vermekte.

Açılış biraz değişik bir vurguda olmuş= Taze, serin, ferah turunçgiller ve asitli aromalar ( greyfurt )- ve zencefil kaynaklı biberli- baharlı notalar... Elbette biraz kalıcı ve vurucu başlangıç sayılır. Egzotik bir yorum söz konusudur. Zencefil ve mandalina sert ve yakıcı rayihalar yaymakta. Bu notalar işi ilginçleştiriyor. Serin ve yakıcı notalar sentezlenmiş.

Sonra devreye yumuşak bir muskat, egzotik çiçek aromaları, sucul- yeşil tonda akorlar, otsu aromalar girince, parfümün dili biraz değişiyor. Bu bölümdeki koku düzlemi, yumuşak, tatlımsı ve serin ve biraz da yoğun bir gidişat sergiliyor. Zaten parfümün büyük kısmında tatlımsı hissiyat mevcut. Öte yandan, baş notalardaki biberimsi aromalar burada da hafiften alınıyor.

Parfümün koku düzlemini özetlersek; turunçgil, zencefil, çiçeksi ve otsu notalar diyebiliriz.

Parfümün derinlik ve konfor çizgisi ise, baharatların odunsu notalar ile kombine edildiği son bölüm olmuştur= Parfümün tenden ayrılışı gerçi odunsu- ağaçsı notalar, misk ve amberle yapılıyor. Ne var ki, orta notalardaki sucul- yeşil akorları gene almakla birlikte; çimen, tozlu paçuli, amber de bunlara eşlik etmekte. Böylece, orta ve alt notalar sentezlenmiş.

Parfümde oryantal esintiler de var= Misk ve amber, egzotik çiçeksi tonlamalar, baharatlı- odunsu notalar bunu ifadeye koymakta.

Parfüm dili açısından bakarsak,  maskülen karakterde, Akdeniz ve Orta Doğu ülkelerinin kültürünü yansıtan bir kokudur. Bunu da asitli ama taze ve ferah turunçgiller- yeşil akorlar- tatlımsı baharatlar ve yumuşak ve tatlı odun - amber harmanı ile sıra dışı, egzotik, sıcak rayihalar yaymakla yapıyor.

Aromalar keskin ve kalıcı. Nota geçişleri dengeli ve uyumlu. Tenimde kalıcılık hafif esintilerle 12 saate varıyor. Her mevsime uygun bir kokudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder