26 Haziran 2013 Çarşamba

Hermes- Terre D' Hermes Parfum / 2009

























Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- Terre D' Hermes Parfum isimli parfümü inceliyorum. Turunçgiller, mineral notalar, denizel notalar, çiçeksi notalar, çakmaktaşı vurgusu, baharatlar misk ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmektedir. Ekşimsi, buruk, ferah, metalik, tuzlu, yumuşak, tozlu, tatlımsı, sıcak ve serin rayihaları var. Odunsu- şipre kategorisinde gösterilmiş.

Greyfurt, portakal, karabiber, çakmaktaşı, sedir ağacı, vetiver, sardunya, aselbent, meşe yosunu ve benzoin gibi notalar açıklanmaktadır.

Hermes- Terre D' Hermes Parfum- metalik ve tuzlu turunçgiller ve mineral notalarla başlıyor. Turunçgiller greyfurt ve portakal olarak seçiliyor. Bunlar biraz ekşimsi ve buruk esintiler de yapıyor. Sonra galiba tuzlu deniz suyu aromaları var. Ancak klasik Hermes- Terre D' Hermes EDT' de olduğu gibi merhemsi, dumalı ve keskin koku veren çakmaktaşı notasını algılıyorum. Bununla harmanlanmış olarak, yeşil ve ferah erkeksi çiçekler de var. Çakmaktaşı- sardunya birlikteliği muhtemeldir. Yumuşak ve sıcak baharatlar orta bölümü kaplıyor. Karabiber tematik kokudur. Son bölümde yumuşak odunsu notalar hakimdir. Tuzlu vetiver ana temadır. Buna tozlu sedir ağacı ve ahşapsı vurgular eşlik eder. Tam bu noktada, bir süre sonra dumansı vetiver hissediyoruz. Galiba çakmaktaşı, aşağıya iniyor ve odunsu notalarla birleşiyor. Son fazda da tatlımsı misk var.

Hermes- Terre D' Hermes Parfum- klasik Hermes- Terre D' Hermes EDT' nin yenilenmiş ve daha da sakinleştirilmiş ve yumuşatılmış versiyonudur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla, yoğun ve güçlü baharat temasının olduğu orta bölüme geçiliyor. Aslında nota geçişleri başarılı olmasına karşın merhemsi kokular ( çakmaktaşı ) ve tozlu baharatlar arasında, burun algısını rahatsız edebilen hissiyat var. Tene biraz dengeli dozaj verilirse- bunun dışında bir sorunu olmaz. Dört- beş fıs yeter.  Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır. Tuzlu, buruk ve ekşimsi aromalar koku gidişatını kontrol ediyor. Bu da uzun süreli kullanımda tekdüze olabilir. İlk sıkıştaki yoğun fark edilirlik, yarım saat sonra normale dönüyor, sakinleşiyor ve tensel koku haline geliyor ( tene yakın duruyor ). Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Yoğun baharatsı- odunsu / ağaçsı katman bunda söz sahibidir. Koku karakteri ve parfüm söylemi klasik Hermes- Terre D' Hermes EDT' den örnekler sunmakta. Arada küçük nüanslar ve farklar var. Yırtıcı ve agresif  klasik Terre' ye bir alternatif olur. Harmanı lüks ve kaliteyi devam ettirmekte. 

Koku -4 Kalıcılık -4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder