11 Mayıs 2014 Pazar

Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense EDP / 2009


























Nicolai Parfumeur Createur- Fransız niş parfüm markasıdır. 1989 yılında, Patricia de Nicolai tarafından kuruldu. Parfüm koleksiyonunda Doğu dünyasının gizemini yansıtan amberli, tütünlü, baharatlı ve odunsu parfümler ve şipre tarzında erkeksi kolonyavarî kokular bulunmakta.

Bugün, paçuli temalı Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense isimli parfümü incelemeye karar verdim. Odunsu- şipre grubunda yer alabilir. Çok az tatlılık barındırıyor. Büyük ölçüde tozlu, buruk, ekşimsi ve kuru esintiler yapar. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve deri içeriklerine sahiptir.

Üst- lavanta, sardunya, portakal, tebeşir (?), defne yaprağı,

Orta- tarçın, gül, paçuli,

Alt- sandal ağacı, amber, vanilya, deri.

Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense ( yoğun paçuli ) ismini taşıyan parfümü, koku gruplarına göre değerlendirmenin daha doğru olacağı kanaâtindeyiz. Böylece bu parfümü anlamak ve yorumlamak kolaylaşacaktır.



Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense- şipre tarzında, kaliteli ve rafine erkeksi kolonya tandanslı bir başlangıç yapmaktadır. Önce bunu belirtelim...

1- Ekşimsi ve buruk turunçgiller ve tozlu aromatik otlar= Başlangıçta yoğun aromatik otlara, turunçgiller geriden destek vermekte. Defne, fesleğen ve kekik kuru ve tozludur. Bergamot ve portakal gibi klasik ekşimsi turunçgiller buna katılmakta.

2- Yeşil- ferah erkeksi çiçekler= Aslında bu bölüm, açılışın bir parçası ve devamı olarak görülebilir. Kuru otlardan, yeşil kokan ferah çiçeklere geçilir. Tatlımsı lavanta tematik koku formudur. Yasemin de olabilecektir.

3- Biberli- tatlımsı baharatlar= Orta bölümde tarçın merkezli biberli ve tatlımsı baharatlar görülür. Bu bölümün ana teması, tarçındır. Kakule buna destek verebilir. Baharatlar sıcak ve kuru vurgular yapıyor.

4- Kuru tonlamalarla deri ve paçuli= Parfümün genelindeki kuru ve tozlu biçimlenme, son bölüme de yansımıştır. Kokunun ana temasını oluşturan paçuli, deri notasıyla kaynaşmıştır. Ahşapsı sandal ağacı ve kremsi ve yumuşak amber ise, buradaki yardımcı elemanlardır.

Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense- özet olarak üç tematik koku biçimi vermekte= Açılıştan bir süre sonra lavanta, orta katmanda biberli tarçın ve sonda paçuli ve deri... Açılış kısmını oluşturan aromatik otlar, turunçgiller ve erkeksi çiçekler şipremsi kolonya gibidir. Sonrasında koku formu baharatlı- odunsu tarza kayar. Kendi içinde sade ve basit yapıdadır. Nota grupları katman halindedir. Sırası geldikçe sahne alır. Dengeli ve uyumlu aromalar görülür. Temiz, pürüzsüz ve kaliteli bir harmanı vardır.

Nicolai Parfumeur Createur- Patchouli Intense- yavaş bir akışkanlıkla, iki saat içinde tene oturmakta. Kuru paçuli ve deri notalarıyla tene yerleşme tamamlanmakta. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de her daim yüksektir. Sıktıktan iki saat sonra tene yapışıyor ve sakinleşiyor. Koyu ve dolgun yapısından dolayı dört- beş defa sıkmak yeterli olacaktır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Açık havada- dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanılabilir. Çok sıcakta sıkılması halinde, biberli baharatlar rahatsız edebilir. Gene de deri notasının kuru tonlarda verilmiş olması, yapaylık barındırmadığı için başarılı bir seçim olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder