20 Mayıs 2014 Salı

Otlu- Baharatlı Şifalı Bir Karışım = Micallef Spicy For Him





















doğu etkili/ amber temalı parfüm



Micallef  markası hakkında bilgi verir misiniz ?


Micallef, Fransız parfüm markasıdır. Moda tasarımcısı Grasse Martine Micallef ve Geoffrey Nejman tarafından 1997 yılında kuruldu.


Micallef Spicy For Him parfümünü nasıl yorumlarsınız ?


Micallef Spicy For Him, isminden de anlaşılacağı gibi, baharatlı bir parfümdür. Tatlı baharatlar, bitkisel notalar, narenciye, odunsu notalar ve amber teması bu parfümü şekillendirmektedir. Genelde bir tatlılık egemendir. Oryantal- baharatlı kategorisine dahil edilmiş. Harmanı şöyle açıklanmış=

Üst= Lavanta, artemisia, limon,

Orta= Paçuli, reçine, muskat, köknar balzam,

Alt= Misk, meşe yosunu, amber...

Micallef Spicy For Him; şifalı otlar. biberli baharat çeşnisi ve sıcak yosun bulaşmış amber gibi kokmaktadır. Amber notası da, özellikle son bölümde baskınlaşır. Reçineli, yumuşak, aromatik, güçlü ve yoğun bir karakteri bulunur.

Micallef Spicy For Him, Akdeniz şifalı otlarına özgü, ferah ve yumuşak lavanta ve limon rayihasıyla açılış yapmaktadır. Sonrasında, reçineli odunsu rayihalar ve tarçın- muskat tandanslı tatlı baharatlar takdir edilir. Keskin, tozlu ve sabunsu bir paçuli ve baharat dükkânı kokuları, yumuşak reçinelerle kaynaşmaktadır. Aromatik hissiyat orta bölümde de etkilidir. Kapanış çok güzel ve lüks tatlı- yosunlu amber ve miskle yapılmaktadır.



Erkeksi, karanlık, sıcak, zengin ve detaylı bir harman görmekteyiz. Açılışta lavanta biraz pudralı yapıdadır. Amber teması ise, son kısmı tamamen domine eder. Öyle ki, amber burada tek başına bir parfüm gibi davranıyor. Orta katmanda ağaçsı- odunsu biçimlenme görülür.

Koku düzleminde aromatik- şifalı otlar, reçineli odunlar, baharatlar, yosunlu amber ve misk vardır. Temiz, net ve pürüzsüz aromalar beğenilir. Oryantal karakter, parfümün kalbinde etkilidir= Baharat, odun, amber...

Derinlik ve konfor noktasında yosunlu amber, tarçın- muskat ve reçineler bulunur. En beğenilen notalar bunlardır. Kalıcı, lüks, kaliteli bir hissiyat egemendir.




Koyu baharat, reçine ve amberle tende kalıcılık ve fark edilirlik yapıyor. Tene oturup güzelleşiyor. Kalıcılığı neredeyse iki güne varıyor. Soğuk havalarda iyi performans gösterir. Sonbahar- kış mevsimine uygundur. Güçlü ve kalıcı bir parfüm olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Akşam saatlerinden başlayarak, davet ve kokteyllerde kullanılabilir. Günlük kullanımda bundan başka seçeneğiniz yoktur. Tecrübeli kullanıcılar bu parfümü iyi yöneteceklerdir.


Micallef Spicy For Him, size neleri hatırlattı ?


Gene Doğu kökenli bir parfüm... Amber, baharat, yosun, odunsu notalar... Geçen gün, bir baharat dükkânına uğradım. Bir tarafta tarçın, karabiber, zerdeçal, kırmızı biber gibi baharatlardan yoğun ve keskin kokular geliyordu. Diğer tarafta da adaçayı, mercanköşk, nane gibi bitkilerden tatlı ve aromatik esintiler vardı. Otların ve baharatların kokuları birbirine karışmış. İkisinin arasına da çok güzel, egzotik bir tütsü koyup yakmışlar. Bir yerlerden yosun kokuları geliyordu... İşte Micallef For Him, bu duygu ve koku bileşiminin özetidir.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder