8 Nisan 2013 Pazartesi

Marc Jacobs- Bang Man EDT / 2010

 















ABD kökenli moda markası Marc Jacobs kıyafet, aksesuar ve parfüm üretiyor. CDFA Perry Ellis - Yeni Moda Yeteneği - ödülünün sahibi olmuş. Bugün Marc Jacobs- Bang Man isimli parfümü tanıtmaya çalışacağız. Sıcak, kuru, keskin, tozlu, metalik, tatlımsı, ferah, yumuşak ve biraz yapay esintileri vardır. Baharatlar, odunsu notalar, vanilya, misk, reçineler ve meşe yosunu aromaları barındırıyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilmektedir.

Üst- siyah- pembe ve beyaz biberlerin taneleri,

Orta- hipnotik reçine resinoid, benzoin, vetiver, beyaz yosun,

Alt- paçuli, elemi reçinesi, meşe yosunu.

Marc Jacobs- Bang Man isimli parfümün açılışını gerçekleştiren baharatlar biber, karabiber, pembe biber ve yenibahar olarak sıralanıyor. Son derece keskin, sıcak, kuru, biberli, metalik ve tozlu yapıdaki bu baharatları hem çok hoş, lüks, kaliteli ve zariftir hem de zihin algısını oldukça zorlayan ve burun büken tarzdadır. Bunu paçuli ve vetiver gibi, kuru ve topraksı odunsu notalar takip etmektedir. Ayrıca sedir ağacı ve / veya sedir ağacı reçinesi diyebileceğimiz bir ara nüans da bulunuyor. Sona yaklaşılırken tatlımsı ve yumuşak benzoin reçinesi / vanilya- misk ikilisini hissediyoruz. Kapanışı yeşil ve ferah kokan meşe yosunu yapıyor.

Marc Jacobs- Bang Man isimli parfüm, tarz olarak Comme des Garcons' lar ve Hermes- Terre D' Hermes isimli parfümü andırıyor. Baştan sona ağır ve yoğun baharatlı bir yapısı vardır. Küçük nüanslar hariç, genel gidişat böyledir. Özel koleksiyonluk bir parfüm. Üzerinde emek verilip çalışıldığı belli oluyor. Açılış yoğun, ağır ve egzotik biberlerle, âdeta bir patlama yaratıyor. İlk anda burnunuza hücum eden biberli tonlamalar sizi afallatıyor, şaşırtıyor. '' Ne oluyoruz? '' diyorsunuz. Uygun dozajlanmazsa, daha ilk saniyelerde siz de rahatsız olabilirsiniz, insanlar da... Baharatlardan sonraki odunsu notalar da hemen hemen aynı karakterdedir. Neyse ki, sonra yavaş yavaş ehlileşmeye, yumuşamaya başlıyor. Bu bölümde biraz daha ferah ve taze notalarla karşılaşıyoruz. Aromatik bir benzoin reçnesi / vanilya ve otsu, yumuşak ve yeşil kokan meşe yosunuyla teniniz rahatlıyor. Ne var ki, baştaki yoğun biberler etkisini tam kaybetmiş olmuyor. Gene de bu bölüm biraz daha tahammül edilir haldedir. Genel hissiyat şu : Yoğun ve ağır baharatlar- biberler her zaman baş roldedir. İstediği gibi at koşturuyor. Yukarıda saydığımız diğer aromalar sadece bu biberlere yardımcı bir konumda kalıyor. Bir süre sonra, bu yoğun baharatlar- biberler bile rahatsız etmiyor, alışıyorsunuz.

Marc Jacobs- Bang Man isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tamamen tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirlik performansına sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün süren kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün büyük bölümüne hakim olan kurudan tozlu rayihalara kadar uzanan koku karakteri nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder