30 Ekim 2013 Çarşamba

Ralph Lauren Polo Big Pony No. 4
























ABD' li marka Ralp Lauren, odunsu- aromatik tarzda hoş bir parfüm yapmış. Polo Big Pony No. 4; mandalina, portakal, pembe greyfurt ve kyrawood notalarını veriyor.

Harman sade ve gösterişsiz olmuş. Rahatsız edici bir şey yok. Tatlı, yumuşak, reçineli bir karakteri var.

Ana tema portakal, mandalina ve kyrawood notasından kaynaklanan ahşapsı- odunsu his olarak kayda geçmekte.

Kyrawood; Doğu Akdeniz ülkeleri, Etiyopya, Somali ve güney Arabistan' da yetişen bir bitki/ ağaçtır. Acı, aromatik bir kokusu var ve ahşapsı- reçine hissi vermekte. Parfümde de zaten ortalardan itibaren reçinemsi rayihalar bulunuyor. Canlı ve tatlımsı turunçgllerden sonra; kalıcılık ve kalite, odun ve reçine düzleminde biraz olsun artmış. Gene fazla etkili kalıcılık değil. Tene yakın duran, hoş, sevimli bir kolonya gibi nüanslar veriyor.

Yaz sezonu kokusu olmuş. Yoğun sıkılsa bile rahatsız etmez. Günün değişik saatlerine göre 6- 8 saat kalıcılık vermekte. Kalıcılık biraz daha yüksek olabilirdi. Odunsu notaları tatlı baharatlarla sentezleyebilirlerdi. Günlük kullanımda zaman ve mekân sınırı olmaz. Herkesin beğenisine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 2


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Bunun için Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder