8 Mayıs 2013 Çarşamba

Burberry Sport



























Burberry, İngiliz moda markasıdır. Bu markanın Burberry Sport adlı kokusunu yazacağım.

Zencefil, greyfurt, buğday çimi, cintonik akoru, selvi ağacı, amber ve sedir ağacı notaları açıklanmış. Hemen söyleyelim; çok kalıcı, üst düzey kalitede, zengin aromalı bir parfümdür. Koku karakteri olarak Armani Code Sport'a çok benzetiyorum.

Baharatlı ve ağaçsı sınıfa giren bir kokudur.. Notaların hepsini burnunuz alıyor. Açılıştan teni terk edişine kadar tatlımsı bir rayihası var. Ama bayık, bunaltan, şekerli bir yapısı hiç de söz konusu değil. Açılış gayet canlı, hoş, dinamik, teni rahatlatan yapıdadır. İlk sıkışta ormansı ve temiz çarşaf benzeri bir koku salıyor. Yeni kesilmiş çimenler, sık ağaçlarla kaplı yağmur ormanları, serin ve kuytu vadiler gibi... Açılışta, kısa süre turunçgil aroması hissettim. Derinden gelen sıcak, biberli zencefil buna eşlik etmekte. Sonra keskin bir çimen notasına amber ve odunsu notalar katılınca, meydana tatlı, sıcak, baskın ve egzotik bir yorum çıkmış. Parfümün genelinde tatlılık hissi teninizi hiç bırakmıyor.

Burberry Sport' ta hafif tatlı baharatlar ile keskin yeşil/ çimen notaları; değerli ağaçlar ve yumuşak amber ile uyumlu ve başarılı biçimde harmanlanıyor. Ortaya son derece zengin, derin, karanlık, dopdolu bir parfüm çıkıyor. Armani Code Sport' taki gibi sert, yakıcı ve tırmalayıcı bir zencefil burada yok. Evet, Armani Code Sport, nane ve zencefilin buram buram yorumunu veriyordu... Oysa, Burberry Sport'taki zencefil kullanımı, yeşil notalar sayesinde yumuşatılıp tatlandırılmış. Aromatik bir hava her daim seziliyor. Kalıcılık ise neredeyse bir gün oluyor. Sonbahar- kış için uygun bir kullanım olur. Günlük kullanımda her faaliyete uyar. Bolca sıkılabilir. Hafif aromaları rahatsız etmez.

Koku -4 Kalıcılık -5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder