12 Haziran 2013 Çarşamba

Robert Piguet- Calypso EDP / 2010


























Calypso= Gizlemek.

Robert Piguet- Fransız moda markasıdır. Robert Piguet- Calypso isimli parfüm yorumlanacaktır. Kadın parfümü olarak tasarlanmış. Gül temasının baskın olması istenmiş. Çiçeksi notalar, odunsu notalar ve turunçgiller genelde koku nüansını oluşturur. Tozlu, tatlı, yumuşak ve biraz da sabunsu esintiler var. Oryantal- çiçeksi kategoride yer alıyor.

Üstte sardunya, mandalina, ortada iris kökü, gül, alt notada paçuli, amber ve süet notaları verilmiş.

Robert Piguet- Calypso' nun başlangıcında bergamot ve mandalina etkilidir. Canlı, enerjik ve temiz turunçgiller var. Bunu sardunya ( baharatlı çiçek ) takip eder. Sonrasında gül, menekşe ve iris gibi çiçekler geliyor. Biraz sabunsu ve tozlu yapı olduğu görülüyor. Gül teması tatlılık barındırmakta. Son bölümde gül temasına iris eşlik etmekte. Odunsu notalardan paçuli önemlidir. Yumuşak misk ve hafifçe deri notası dokunuşlarıyla kapanışa gelinmekte.

Robert Piguet- Calypso- tozlu ve sabunsu çiçekler, tozlu odunsu notalar ve tatlı narenciye ve gülden oluşuyor. Sade, basit, minimalist bir tarzı yansıtıyor. Doğal, kaliteli ve dengeli bir harmanı var. Dengeli tatlılık veriyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Tene yakın duruyor. Sonlarda kadınsı çiçekler ( iris ), en az gül notası kadar etkilidir. Orta notalarda çiçek harmanını görüyoruz.

Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Ben tenime bolca uyguladım. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılığa sahiptir. Fark edilirlik ilk anda sakindir. Sonra hafif pudralı ve sabunsu çiçeklerle bir miktar daha yükseliyor. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uygundur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder