5 Temmuz 2014 Cumartesi

Amouage Opus IV EDP / 2010


























Arap parfüm markalarından Amouage, bu aralar Kütüphane serîsi ile şöhret yapmakta. Bu minvalde Amouage Opus IV parfümünü incelemek istiyoruz... Baharatlı, aromatik turunçgilli, odunsu notalı nüansları bulunuyor. Aromatik- baharatlı gruba sokulmuş. Notaları şöyle açıklanmış=

Üst- limon, mandalina, greyfurt, kişniş,

Orta- elemi, kakule, kimyon, gül/ çilek, gül, menekşe yaprakları,

Alt- balzam, laden otu, tütsü, misk.

Kısa bir değerlendirme olacak.

Tatlı meyveler ve turunçgiller başta modern etkiler yapıyor. Ekşi, dinamik limon- greyfurt- mandalina beğenilmekte. Sonrasında pudralı ve yoğun çiçekler ve tatlımsı baharatlar var. Bu bölümde bir miktar kırmızı meyve ( çilek- ahududu ) alınmaktadır. Menekşe, gül, kakule net ve temiz olarak hissediliyor. Başlangıçtaki meyveli vurgular devam etmekte. Son kısımda ise odunsu notalar, reçineli tütsüler, misk ve öd ağacı görmekteyiz.

Açılış aromatik- turunçgilli bir havada gerçekleşiyor. Parfümün genelinde aslında dengeli bir tatlılık ve yumuşaklık var. Kapanışta hayvansal ve dumanlı rayihalar var. Oryantal bir koku karakteri vermektedir. Şüphesiz baharatlar da modern esintiler yapıyor.

Koku düzlemi tatlı meyve- aromatik turunçgil- çiçekler- baharatlar- odunsu notalar- tütsü olarak belirlenir. Özellikle başta ve ortalarda bir katmanlaşma- tek parça biçim söz konusudur. Sakin, dengeli, yumuşak nüanslar galip geliyor.

Derinlik ve konfor noktası tatlı meyve- tatlı baharat- reçineli tütsü biçimine giriyor. Ayrıntılarda kakule, gül, çilek gibi vurgular beğeniliyor. Kaliteli, güzel ve kalıcı bir karakter var. Lüks, zenginlik ve şatafat takdir ediliyor. Taze ve sıcak etkiler beğeniliyor.

Tene yakın durur. Bununla birlikte kalıcılığı da var. Bir güne yakın, hafif esintilerle de olsa, tende kalıyor. Fark ediliyor- özellikle çiçekler ve baharatlarla... Zaten oryantal yorum bu yöndedir. Aromatik turunçgiller yaz sezonunu işaret ediyor. Diğer unsurlarıyla ideal bir sonbahar- kış kokusu olur. Akışkan ve rafine aromalar var. Dozaj konusunda sorun olmaz diyeceğim. Ama bir şerh koyalım; pudralı çiçekler, tütsü ve öd ağacı gibi şeyler bazı bünyeleri zorlayabilir. Modernlikle oryantalliği harmanlayan başarılı bir parfüm olmaktadır.

Koku - 4 Kalıcılık - 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder