2 Şubat 2014 Pazar

Dsquared He Wood- Ocean Wet Wood


















Dsquared, Kanada merkezli moda ve aksesuar markasıdır. Bu markanın Akdeniz etkili/ modern parfümlerinden birini inceliyoruz= İsmi Dsqared He Wood Ocean Wet Wood olarak geçiyor. Akuatik- odunsu sınıfta gösterilmektedir. Fresh, dinamik, tatlımsı bir kokudur. Aromatik, ozonlu, denizel ve odunsu nüanslar veriyor.

Akdenizli parfüm deyince; genelde turunçgiller, su notaları, aromatik otlar ( nane, adaçayı, fesleğen, lavanta, biberiye ) anlaşılmalıdır. Aromatik otlar bazen şifalı etkiler de yapabilmektedir.

Üst= Artemisia, amber, deniz notaları.

Orta= Misk, menekşe, menekşe yaprakları.

Alt= Vetiver, paçuli, sedir ağacı, tonka fasülyesi.

Harman sade, basit ve yalındır. Temiz, pürüzsüz aromalar verir.



Açılışta sucul ve aromatik notalar beraberdir. Tatlılık genele yayılmış. Ne var ki, bu, otsu ve denizel bir tatlılıktır. Sonra sıcak ve kuru hissiyat içinde amber notası aldım. Maskülen çiçekler değerlendiriliyor. Kapanış ise odunsu notalar ve badem/ vanilya aromasıyla olmakta. Kuru ve sıcak odunsular kaliteli olmuş.

Fazla söze gerek yok. Harman gayet net ve anlaşılır olmuş. Nota geçişleri akışkan ve rafine olmuş. Sentetik su- ozon notaları da başarılı verilmiş. Yüksek bir kalite hissi bulunuyor.

Koku düzlemi= Aromatik- sucul notalar- amber- çiçeksi notalar- odunsu notalar- badem/ vanilya ( Kokladığımda tonkayı bu şekilde aldım ). Dengeli aromalar var. Rahatsız edici bir şey yok. Notalar sırayla alınıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Amber ve odunsu notalar. Kalıcı, kaliteli ve güzel bir bölüm olmuş. Egzotik bir tarzı yansıtmakta. İki saat içine tene yerleşiyor ve güzelleşiyor. Okyanus temalı bir koku için, bu denli tesirli bir derinlik ve konfor beklemiyordum.

Elbette ideal yaz mevsimi kokusu olur. Ne ki, her mevsim ve her sosyal ortamda uygunluk sağlar. Ofis içinde kullanımı idealdir. Yumuşak ve tatlı aromaları var. Böylece bol bol sıkılabilir. Tenimde kalıcılığı hafif esintilerle 18 saati buldu. Gayet başarılı bir sonuç... Amber, kremsi ve yumuşak rayihalarla özel beğenimizi kazandı.

Koku- 5 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder