7 Haziran 2013 Cuma

Hugo Boss- Bottled Night EDT / 2010

 















Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Bugün Hugo Boss- Bottled Night isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, ferah, sabunsu, yapay, pudralı, koyu, serin, plastiğimsi ve yumuşak yapısı var. Çiçeksi notalar, misk, lavanta, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

Üstte lavanta, huş ağacı, ortada menekşe ve alt notalarda odunsu notalar ve misk açıklanmış.

Hugo Boss- Bottled Night- lavanta notasıyla başlıyor. Bu lavanta önce ferah ve yeşil kokan, sonra da sabunsu yapıdadır. Canlı ve enerjik bir açılış yapılmış. Devamında serin olmakla beraber yoğun banyo sabunu kokuları var. Bu kokular elbette baskın lavanta ve çiçeklerden geliyor. Menekşe ve leylak gibi çiçeksi notalar algılıyorum. Yalnız tam bu noktada yapay ve plastiğimsi deri notası var. Arada kremsi çiçeksi notalar hissettim. Bunlar nokta vuruşu yapıp, sonra geri çekilmekte. Yasemin ve frezya olabilir. Devamında tekrar pudralı ama baskın sabunsu çiçekler sahne alıyor. Lavanta yerinde duruyor. Kediotu ve sümbülteber olabilir. Tatlımsı misk ve yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ? ) ile kapanış gerçekleşiyor.

Hugo Boss- Bottled Night isimli parfüm, hem çiçeksi notaların baskınlığı hem de sabunsu, pudralı ve kremsi yapısıyla büyük oranda kadın parfümlerini andırmakta- eğer en başından erkek parfümü olarak dizayn edilmeseydi veya edilmedi ise. Şimdi burada, en azından benim alışkın olmadığım bir koku tarzı var : Pudralı ama baskın sabunsu ve plastiğimsi kokan çiçekler ve neredeyse onlar gibi sabunsu & plastiğimsi kokan deri notasının harmanlanmasıyla galiba parfüme gece / night / koyu vurgusu yapılmak istenmiş. İlginç bir uygulama olduğu aşikâr olmakla birlikte, pek de kolay ve konforlu bir kullanım deneyimi sunmuyor. Bir kere dozaj ayarlaması yapmak gerekecek. Üç- dört fıs yeter. Sonra zaten burun ve zihin algısını mutlaka zorlayacak. Gene az sıkılmalıdır. Ayrıca her yerde ve her zaman da sıkılmaz. Soğuk ve serin havalar, akşam saatleri ve sonbahar- kış mevsiminde kullanılmalıdır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir bir mahzuru yok...

Hugo Boss- Bottled Night isimli parfümde aromalar harman halindedir ve genellikle iç içe geçmiş şekilde algılanır. Hızlı akışkanlıkla derili- çiçeksi katmana geçiliyor ve sonra da tene yapışıyor. Bu arada dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende sabun ve pudra kokuları nedeniyle gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. Çok az tatlılık barındırıyor. Odunsu notalardaki yapaylık, günümüz parfümlerinde gördüğümüz bir özelliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder