19 Mayıs 2014 Pazartesi

Jo Malone Amber& Patchouli Intense






















Jo Malone, İngiliz parfüm ve kozmetik şirketidir. Bu markanın amber temalı kokularından birini inceleyeceğiz. Jo Malone Amber& Patchouli Intense, odunsu bazda bir parfümdür ve amber- paçuli temasına yaslanır. Oryantal- odunsu grupta yer alır. Baharatlı tonlamaları da var. Yoğun ve güçlü bir kokudur.

Notaları paçuli, öd ağacı ve amber olarak açıklanmış. Kuru ve keskin bir öd ağacı, neredeyse ana temalar kadar etkindir. Arap etkili bir parfüm olmuş. Odunsu amber tonlarıyla açılmakta. Hafif bir tatlılık var. Odunsu ambere, ahşap notası eşlik ediyor. Koku iyice yoğunlaşıyor. Daha sonra tene yerleşme dönemi başlamakta. Bu dönemde baharatlar kendini belli ediyor. Zencefil- gül- vanilya diye tahmin etmekteyim. Bunların arasında hafif turunçgil- portakal çiçeği esansları bulunuyor. Çiçeksi notalar var. Menekşe olabilir. Çiçeksi notalarda bir miktar yumuşak ve kremsi tonlama var. Odunsu amber ve ahşapsı tonlarla kapanışı yapıyor. Öd ağacı burada baskındır ve ahşap nüansı vermektedir.

Koku karakteri düz bir çizgide ilerliyor. Çok tatlılık yok. Keskin, yoğun, kuru ve biraz dumansı hissiyattan söz edebiliriz. Sıcak bir koku olmuş. Günlük kullanıma pek müsait değil. Daha çok, koleksiyonluk bir koku olmuş. Ancak, kullanmak isterseniz, sonbahar- kış mevsimine uyar. En iyi sonucu akşam ve serin- soğuk havalarda verir. Dengeli sıkmak şarttır. Kolonya tarzı bir koku yapmak istemişler. Ama parfüm tarzında olmuş. Zaten notaları da ağır ve yoğundur. Tenimde iki gün boyunca esti. Fark edilirlik de aynı anlamda başarılıdır. Tende kuruması odun- amber- öd ağacı çizgisinde oluyor. Odunsu amber dengeli bir nota iken, özellikle öd ağacında bir zorlama ve sentetiklik hissettim.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü bulmak ve beğenerek kullanmak için Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder