19 Mart 2014 Çarşamba

Giorgio Armani Prive- Rose D'Arabie EDP / 2010





Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Giorgio Armani Prive Rose D'Arabie ( Arap Gülü ) isimli parfümü yorumlayacağız. Yumuşak baharatlı nüanslar, gül, öd ağacı teması, tütsü, karanfil, odunsu notalar ve vanilya gibi koku biçimleri vardır. Oryantal- çiçeksi sınıfta değerlendiriliyor. Basit, sade ve gösterişsiz bir harman görülür.

Giorgio Armani Prive Rose D'Arabie- markanın  Binbir Gece Koleksiyonu' na ait bir kokudur. Orta Doğu- Arap pazarı için tasarlanmış. Bu parfüm için geleneksel Arap parfüm esanslarının kullanıldığına atıf yapılıyor. Paçuli, vanilya, gül, öd ağacı gibi aromalara yer verilmiş.

Giorgio Armani Prive Rose D'Arabie, karanfil, tütsü ve gül aromalarının senteziyle başlamakta. Tatlı, kremsi, yumuşak ve hafif baharatlı açılışı çok beğendim. Devamında bunlara tatlı öd ağacı katılıyor. Uzun müddet böyle giderek, tene yerleşmekte. Sonrasında kakule- muskat gibi tatlı baharatlar sahne almakta. Öd ağacı ve gül notaları da etkisini sürdürüyor. Orta katmanda baharatlı öd ağacı tonlamaları vardır. Buradaki öd ağacı daha kuru ve tozludur. Son bölümde ise, tozlu ve topraksı odunsu notalar ( paçuli ) ve yumuşak ve kremsi bir amber yer almakta.



Giorgio Armani Prive Rose D'Arabie- Ortaçağ Arap masalları ve edebiyatından esinlenmiş bir parfüm olarak tanıtılıyor. Kuru ve tozlu esintilerin kaynağı ortalardaki öd ağacı teması, sonlardaki paçuli, tütsü olmaktadır. Kremsi ve yumuşak vurgular gül, karanfil, vanilya ve amberden gelmektedir. Parfümde zaten genel bir tatlılık bulunuyor. Ama bu, dengeli bir tatlılıktır. Notalar da uyumlu ve gayet akışkandır.

Koku düzleminde karanfil, gül, tütsü, öd ağacı, tatlı baharatlar, baharatlı öd ağacı, odunsu notalar ve amber görmekteyiz. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen koku karakteri yansıtmakta. Birbirine benze notaların, özellikle orta katmanda ve son bölümde tekrarlandığını anlıyoruz. Öd ağacı, gül, tütsü bu minvalde ele alınmalıdır.

Derinlik ve konfor noktasında kakule- muskat gibi baharatlar, baharatlı öd ağacı ve tütsü bulunmaktadır. Aslında temiz ve canlı notaların içinde, genel anlamda gül ve karanfil de beğenilmektedir. Burada kalıcı, güzel, kaliteli ve egzotik yorumlar vardır. Hatta sonlarda, paçuli ve öd ağacı vurgularının gerisinde kahve benzeri hissiyata da yol açılmış.

Giorgio Armani Prive Rose D'Arabie- ana tema olarak gül, öd ağacı ve tütsüye yer vermiş görünüyor. Zengin ve detaylı bir karışım yaratılmış. Kapanışta dumanlı odunsu notalar güzel bir deneme mahiyetindedir.

Her mevsime, her sosyal ortama uyacak bir yapı gösteriyor. Özgürce dozaj verilebilir. Çabuk tene oturma eğilimindedir. Sahibine dönük fark edilirlik yapmakta. Kalıcılık için ise, kaliteli bir kolonya baz alınmalıdır. Günlük kullanımda tazelenebilir.

Gül, tütsü, karanfil, öd ağacı ve tatlı baharatlar ile daha ziyade Doğu / Asya tandansları okunabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder