11 Ağustos 2014 Pazartesi

Avon- True Force EDT / 2010


























Avon- ABD kökenli kozmetik markasıdır. Şimdi Avon- True Force ( Gerçek Güç ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Kremsi, yumuşak, tatlı ve ferah esintileri var. Turunçgiller, meşe yosunu, lavanta, amber, çiçeksi notalar, deri ve baharatlarla şekilleniyor. Şipre grubunda gösterilmiş.

Üst- lavanta, mandalina,

Orta- adaçayı, kişniş, muskat,

Alt- süet, paçuli, misk, meşe ağacı, amber.

Avon- True Force- mandalina ve portakal tarzında kremsi turunçgilleri açılışa koymuş. Sonrasında yeşil kokan lavanta ve erkeksi- yeşil çiçekler ( sardunya, lotus ) geliyor. Yumuşak baharat olarak hissettiğimiz aromalar da ( kakule, yeşil biber ) oldu. Gene yumuşak deri notası, tatlımsı amber ve sonlarda giderek ağırlığını koyan meşe yosunu aromalarıyla kapanışa gelinmiştir.



Avon- True Force isimli parfümde, biz her şeyden önce yeşil kokan sucul ve ferah aromalardan bahsetmeliyiz. Çünkü bunlar parfümün koku karakterini belirliyor ve baştan sona domine ediyor : Baskın meşe yosunu, lavantalı çiçekler ve yeşil biberli notalar... Bu yeşil- bitkisel karakterli aromalar parfümün ana teması kabul edilirse, diğer notalar da yardımcı / bağlantılı eleman olacaktır. Böylece yeşil aromalar tene neredeyse tek parça- harman halinde oturuyor. Elbette ki, akışkanlık hızlıdır ve notalar tene yakın durmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazelemeyle kalıcılığı arttırılabilir. Kaliteli erkeksi kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz dönemi için idealdir. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar takdir edilmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder