31 Temmuz 2013 Çarşamba

Roja Dove- Diaghilev Parfum / 2010


























Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Şimdi Roja Dove- Diaghilev isimli parfümü değerlendireceğiz. Kuru, sıcak, tatlımsı, tozlu, yağlı, koyu, kirli, ekşimsi ve buruk esintileri var. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, turunçgiller ve deri notalarıyla biçimleniyor. Odunsu- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- limon, bergamot, misket limonu, portakal, tarhun,

Orta- gül, yasemin, sümbülteber, ylang ylang, kediotu, menekşe, kuş üzümü tomurcukları, şeftali,

Alt- karanfil, kimyon, muskat, paçuli, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı, gayakum ağacı, sandal ağacı, benzoin, vanilya, balzam, iris, sığla yağı, laden otu, deri, ambrette ( misk ebegümeci ), ambergis, misk.

Roja Dove- Diaghilev isimli parfüm, turunçgiller ve aromatik otlarla açılmaktadır. Bergamot, limon, tarhun ve adaçayı var. Bu aromalar bütünüyle tozlu, buruk ve ekşimsidir. Tarhun bitkisinin keskin yapısını hemen tanıyoruz. Açılışta klasik şipre tarzı uygulanmış. Devamında koyu ve tozlu  baharatlar ve erkeksi çiçeksi notalar geliyor. Karanfil, kimyon ve kekik biçiminde baharatlar verilmiş. Bunlar iris, yasemin, sümbülteber, ylang ylang ve kediotu gibi çiçeklerle harmanlanmış. Bu baharatlı ve çiçeksi harman, orta bölümü iyice sıcak ve kuru hale getiriyor. Orta katmanı takip eden koku grubu tozlu ve yağlı deri ve hayvansal misk aromaları olmuş. Son bölüme geçilirken odunsu notalar sahne almaktadır. Tozlu ve kuru vetiver ve paçuli var. Kapanışta artık yumuşak amber ve tatlımsı meşe yosunu görülüyor. Kapanış faslında daha ziyade fujer tarzına yönelinmiştir.



Roja Dove- Diaghilev- kısaca şöyle yorumlanabilir :

Açılışta şipre grubu notalar : Bergamot, tarhun ve adaçayının tozlu, ekşimsi ve buruk yapısı.

Kapanışa yönelen fujer grubu aromalar : Yağlı ve nispeten kirli deri ve hayansal misk, kuru odunsu notalar ve tatlımsı meşe yosunu. Bu katmanda genelde tozlu bir hava da seziliyor.

Roja Dove- Diaghilev isimli parfümün aromaları böylece şipre ve fujer koku katmanlarına ayrılıyor ve sırasıyla tene yerleşiyor. Genel koku yapısıyla Aramis- For Men ( Classic ) isimli parfüme benziyor. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene yakın kalıyor. Tene yakın kalması fujer koku grubunun baskın çıkmasıyla ilgilidir. Daha öncesinde aromatik otlar uzun süre teninizde tutunuyor. Nota geçişleri başarılıdır. Fark edilirlik sahibine ve dışarıya karşı güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Deri, misk ve odunsu notalar bu performanı sağlamaktadır. Klasik sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Yağlı, tozlu ve nispeten hayvansal aromaları nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder