27 Mart 2013 Çarşamba

Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Soir EDP / 2010



















Maison Francis Kurkdjian, Fransız niş parfüm markasıdır.

Bu markanın Doğu etkili ve büyük ölçüde amber ve hayvansal misk temalı diyebileceğimiz parfümü, Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour Le Soir, bugünkü incelememize konu olacak...

Baharat, otsu biçimler, tütsüler, odunsu notalar bu parfümle ilgili doneleri oluşturmaktadır. Oryantal- baharatlı grupta yer alan parfümün notaları şöyle verilmiştir= Benzoin, kimyon, ylang ylang yağı, Bulgar gülü, İran gülü, bal, tütsü, sedir ağacı ve sandal ağacı.

Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour Le Soir' in rayihası yanmış tütsülere, bozkırda yetişen yabanî otlara, güneşte kurutulmuş tatlı baharatlara benziyor.



Maison Francis Kurkdjian Absolue Poir Le Soir, çok güzel ve egzotik yumuşak bir odunsu- tütünsü amber ve keskin baharatlar ile oryantal esintiler sunan bir başlangıç yapmaktadır. Yalnız bir farkla ki, baharatlar açılışı domine etmektedir. Amber biraz daha geri planda bulunuyor. Devamında aromatik/ şifalı ot rayihaları ve sığır derisi gibi kokan bir misk gelmektedir.

Baharatları zencefil, karabiber ve zerdeçal biçiminde tahmin etmiştim. Baharat sentezi önce keskin ve yoğundur. Açılıştan bir süre sonra tatlı ve yumuşak baharatlara tahvil eder.

Kapanış biçimleri de şöyle olmuş= Yumuşak ve tatlımsı amber, tütsü, vanilya ve sedir ağacı tandanslı odunsu notalar burada yer almaktadır.

Bazı detaylara değinmek istiyorum...

- Baharatlar keskin yapıdan modern- tatlı biçimlere yönelmiştir.

- Koku alma yetisini neredeyse dumura uğratacak denli kirli, ağır ve pis bir hayvansal misk var.

- Ferah ve taze aromatik ot nüanslarıyla teniniz rahatlıyor.

- Vanilyamsı bir tatlılık veren amber ise, Serge Lutens' in Ambre Sultan' ından nişan vermektedir. Zengin, detaylı ve kompleks bir amber beğeni ve hoşlanma duygularını üst seviyede harekete getirmektedir.

Koku düzlemi= Tütünsü amber & baharat sentezi, otlar, misk, tekrar baharatlar, amber, vanilya ve odunsu notalar biçimindedir. Böyle olmakla, misk hariç doğal, rafine ve beğenilebilir aromalar var.

Derinlik ve konfor noktası= Odunsu- tütünsü amber, zencefil, şifalı otlar ve vanilyamsı amber biçimindedir. Gerçi, karabiber daha fazla baskın oluyor. Ama ben zencefil ve zerdeçal gibi yumuşak biberli tonlamaları çok beğendim. Kalıcılık, kalite ve lüks doneleri bu merkezdedir.

Tene oturup güzelleşen bir kokusu var. Fark edilirliği tene yakın olması ile bağlantılıdır. Sonbahar- kış dönemine göre dizayn edilmiş. Günlük kullanıma uygun değil. Koleksiyonluk bir hazine teşkil edecektir. Dengeli dozaj gerektirir- üç, dört fıs yeter. Akşam ve soğuk hava kokusudur. Tende iki güne yakın kalıcılığı vardır. Notalar birbirini tekrar ederek kaynaşır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder