10 Haziran 2015 Çarşamba

L' Artisan Parfumeur- Al Oudh EDP



























Fransız niş parfüm markası L' Artisan Parfumeur- öd ağacı ve baharat temalı bir parfüm üretmiş= L' Artisan Parfumeur Al Oudh...

Bu parfümde, kirli, sıcak, yoğun ve hayvansal- ilacımsı vurgular ön plandadır. Oryantal- baharatlı grupta bulunuyor. Baharat, öd ağacı, aromatik nüanslar koku karakterinde önem arz etmekte.

Üst- kakule, pembe biber, kimyon, tarçın, portakal çiçeği, kurutulmuş meyveler,

Orta- iris çiçeği, portakal çiçeği, safran, tütsü, gül, öd ağacı, deri,

Alt- sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, mür ağacı, kunduz yağı/ misk yağı, misk.

Geleneksel Arap parfümlerinde gördüğümüz öd ağacı, tütsü, misk yağı, kirli ve tozlu baharatlar, gül ve yoğun çiçekler bu parfümü domine ediyor. Özellikle öd ağacı, Arapların günlük yaşamında güzellik uygulaması olarak asırlar boyu yer almış.

L' Artisan Parfumeur- Al Oudh parfümü hakkında kısa notlar...

Öd ağacı ve baharat temalı bir parfümdür. Açılış ağır, kirli ve tozlu baharatlar ile oluyor. Baharatlar her daim baskın elemanlardır. Baharatları açılışta kurutulmuş meyveler destekliyor= Erik ve hurma- kimyon, tarçın
gibi baharatları desteklemekte. Yalnız baharatlar hacı yağı efektleri barındırmakta. Çok az miktarda içkimsi aromalar var. Ortalardan itibaren öd ağacı baskınlaşıyor ve deri- gül- tütsü- yoğun çiçekler ve safran notaları da, parfüm kuruyup tene oturunca; bu öd temasına eşlik etmekte. Son kısımda ise hayvansı ve kimyasal bir misk ve misk yağı ile kapanış gerçekleşmekte.

Koku düzlemi= Baharat, kuru meyve, öd ağacı, deri, tütsü çizgisini takip ediyor. Diğer aromalar yardımcı elemanlar niteliğinde bulunuyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor.

Derinlik ve konfor noktası= Öd ağacı- baharat- tütsü olarak değerlendiriliyor. Parfümde hiç tatlılık yok diyebiliriz. Yoğun ve güçlü aromalar var. Harman gayet köşeli ve hiç esnemiyor.

L' Artisan Parfumeur- Al Oudh- sonbahar- kış kokusudur. Yaz mevsimine hiç gitmez. Günlük kullanıma uymaz. Sadece meraklıları için konsept kullanıma imkân tanıyor. Türk insanının ruh ve beden gerçekliğine uymayacağını ve çok az kişinin beğeneceğini düşünmekteyim.

Tahammülü zor bir harmanı var. Tene yerleşince düz çizgide ilerliyor. Tende kalış süresi 1,5 gün olmakta. Bir- iki sıkış yeterli olacaktır.

Arap parfümleri hakkında fikir edinmek isteyenler ve aykırı tarzda bir koku arayanlar L' Artisan Parfumeur- Al Oudh' ü deneyebilirler.


Koku- 3 Kalıcılık -5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder