17 Aralık 2013 Salı

John varvatos- Artisan EDT / 2009




















Artisan, Esnaf anlamına gelen kelimedir.

John varvatos, ABD' li moda tasarımcısı olarak, kendi moda evini kurmadan önce, Calvin Klein ve Ralph Lauren için kıyafet tasarlamış.

John varvatos Artisan, turunçgil temalı bir parfüm olarak sınıflandırılmakta. Harmanı sade ve basit olmuş=

Üst- portakal, mandalina, kekik, mercanköşk;

Orta- portakal çiçeği, zencefil, lavanta, yasemin;

Alt- ağaçsı notalar, amber, misk.

Ben bu parfümü turunçgil- ağaçsı kategoriye alacağım.

Turunçgilin yanısıra meyve ve çiçek aromaları belirginleşmekte. Açılışı kaliteli ve lüks limon kolonyasına benziyor. Keskin ve canlı portakal- mandalina karışımıyla başlangıç yapmakta. Sonra portakal çiçeği eşliğinde diğer çiçeksi katmanlar ile sabunsu bir karaktere yönelmekte... Tene oturma lavanta, yasemin gibi aromalarla ilgilidir. Parfümde turunçgil tandansları her daim hissedilecektir. Hatta zencefil ile geçiş yapılan baharat katmanı bile turunçgil çeşnili olmakla, özgün bir yorum ifade eder. Aromatik otlar ise bu karışımın içinde, saman alevi gibi, arada bir yanıp söner. Kapanışta da yumuşak ve ferah tercih edilmiş misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı, paçuli ) görürüz.




Koku düzlemi= Keskin turunçgiller- çiçeksi notalar- turunçgilli baharatlar & aromatik otlar- ağaçsı notalar- amber- misk çizgisini takip ediyor. Akışkanlık gayet hızlı olmakla, notalar tene çabuk yerleşiyor.

Derinlik ve konfor noktası= Zencefil- ağaçsı notalar- amber - misk ekseninde yer almakta. Burası kalıcılık ve kalitenin yükseldiği ve lüks kullanıma izin veren katman olarak değerlendirilmekte.

Basit, sade, yeterli bir harman; sentetiklik, yapaylık barındırmayan taze ve canlı notalar...

Turunçgil yedirilmiş tatlı baharatlar, lüks ve tatlı bir amber/ misk rayihaları...

Özetle, John varvatos Artisan...

Güvenle her mekân ve her zamanda kullanabilirsiniz. Kalıcılık odunsu notalar ve amber düzleminde artıyor. Tenimde yaklaşık 16 saat hafifçe esti. Gün içinde tazelenebilir. Ağaçsı notalar, amber ve zencefille fark edilir hale geliyor.



Yalnız bu parfümü anlamak için, biraz gün görmüş ve ince zevk sahibi bir adam olmak lazımdır. En az bir kere denemeli ve dolabınızda saklamalısınız. Muhteşem bir parfüm mü ? Hayır... Ne var ki, tecrübeli parfüm kullanıcıları için ilginç bir yorum ve bakış açısı verebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder