28 Mayıs 2014 Çarşamba

Calvin Klein- Eternity Aqua For Men EDT / 2010





















ABD kökenli moda markası Calvin Klein' in, yaz mevsimine yönelik kokusu Calvin Klein Eternity Aqua hakkında biraz konuşalım.

Turunçgiller, hafif odunsu notalar, yeşil bitkiler, hafif baharatlar bu parfümü şekillendiriyor. Bence, turunçgil / akuatik- odunsu grubunda yer alabilir. Dengeli bir tatlılık var. Sucul ve ozonlu hissiyattan bahsedilebilir.

Üst- turunçgiller, salatalık, yeşil bitkiler, lotus;

Orta- lavanta, sedir ağacı, erik, sichuan biberi;

Alt- misk, sandal ağacı, paçuli, öd ağacı.

Açılış hafif ve modern narenciye, salatalık ve ozonlu hissiyatla olmakta. Sonra da tatlı lavanta merkezli aromatik otlar, hafif odunsu notalar ve tatlımsı baharatlar geliyor. Tene yerleşip güzelleşiyor. Tene yakın durmakta. Kapanış ise odunsu notalar ve kremsi bir misk ile gerçekleşmekte.

Genelde koku karakteri pek değişmez, düz çizgide ilerler. Ama bu, sıkıcı değil. Parfüm dünyasında yeni bir şey söylemiyor. Bvlgar Aqva Pour Homme, Giorgio Armani- Acqua Di Gio, Versace- Versace Man Eau Fraiche gibi birçok parfümle benzerliği var.

Açılışta su, ozon, deniz gibi sentetik etkiler verilmiş. Fena değil. Genel beğeniye uygundur. Ferah, taze, enerjik notalar var= Sucul, meyveli, odunsu... Sentetik su- ozon hissini saymazsak, notalarda pek bir sıkıntı yok denilebilir. Akışkanlık fazla, tene çabuk oturuyor, kolonya tarzına yöneliyor...

Günlük kullanımda elbette her ortama uyar. Bol bol sıkılabilir. Rahatsız etmez. Her mevsime gider. Tende kalış süresi hafif esintilerle 9 saati bulmakta. Lavanta, odunsu nüanslar, hafif baharatlar bunda etkilidir. Fark edilirlik de aynı notalardan kaynaklanır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum: