15 Mart 2013 Cuma

Laboratorio Olfattivo- Alkemi EDP / 2010



























Laboratorio Olfattivo ( Koku Laboratuvarı ), Roma merkezli İtalyan niş parfüm markasıdır ve 2009 yılında faaliyete geçmiştir.

Bu markanın, Arap/ Doğu eksenli parfümü olan Laboratorio Olfattivo Alkemi, inceleme konumudur.

Alkemi = Simya bilimi.

Laboratorio Olfattivo Alkemi, baharat, çiçek, odunsu bazlar, amber ve tütsü nüanslarıyla şekillenmekte. Çok tatlılık barındırmıyor. Koyu, tozlu, acı, sert, karanlık, derin ve yoğun bir yapısı bulunuyor. Odunsu- oryantal kategoride yer alması uygun görülmüş.

Üst notada ylang ylang, amber, ortada paçuli, sedir ağacı, tütsü, mür yağı,  alt notada ise vanilya, kaşmir ağacı, sandal ağacı gibi aromalara yer verilmiş. Esasında koku karakteri pek değişmiyor. Genelde düz çizgide gidiyor. Çünkü koyu, karanlık, tozlu ve reçineli bir yapısal düzen her zaman vardır ve parfümün genelini bir şekilde forse etmektedir.

Laboratorio Olfattivo Alkemi' nin koku karakterini yanmış tütsülere, pipo tütününe, Lokman Hekim tandanslı baharatlara benzetenler olmuş. Aynı düşünceyi ben de paylaşıyorum. Başlangıç faslı ağır, yoğun ve ağdalı tütsüler, biberli baharatlar ve tozlu odunsu bazlarla olmaktadır.  Tarçın- kırmızı biber tarzında yoğun tütsülü baharatlar ve yumuşak bir tütün algılanmakta. Paçuli ve sandal ağacı karışımlı koyu ve yapay vurgulara tesadüf edilmekte. Sonrasında lavanta, sardunya ve ylang ylang olarak tahmin ettiğim erkeksi çiçekler yer alıyor. Ne var ki, bu çiçekler ilacımsı, plastik ve rahatsız edici tondadır.

Devamında reçineli odunsu notalar, tatlımsı bir tütsülü amber, sedir ağacı, öd ağacı ve tütsü rayihaları vardır. Bu vurgular uzun sürer ve parfüm bu şekilde kapanır... İki saat sonra teninizde yumuşak ve sakin bir vanilya ve tütsülü amber tonlamalarıyla esintiler yapar.

Günlük kullanıma uymayan, algıları zorlayan, nota geçişlerinde problem görülen bir parfüm... Biraz pis, kaba, serseri ve başına buyruk bir yapısı olduğunu söylemeliyiz. Bir miktar baharatlar, açılıştaki tütsüler ve sondaki vanilya hariç, hemen hemen tatlılık da yok gibidir.

Koku düzlemi= Tütsü, baharatlar, odunsu notalar, çiçeksi katman, tütün, amber, reçineli odunsu notalar ve tütsülü amber olarak tarif edilmekte. Derin, zengin, yoğun ve karanlık bir karakter yansıtır. Ancak, çiçekler ve odunsu notalarda her daim bir zorlanma ve yapaylık görülür. Aromaların akışkanlığı ve doğallığı açısından da ağırkanlı bir yapısı vardır.

Derinlik ve konfor noktası=Biberli baharatlar, tütün, reçineler, vanilya ve tütsülü amber olarak kayda geçmekte. Bu aromalar, genel gidişatın aksine yumuşak, tatlımsı ve sakin olmayı başarıyor. Bu nedenle, parfümün en güzel ve en kaliteli yeri bu bölüm olmakta. Zaten kalıcı, güçlü, fark edilir ve yoğun rayihalar takdir ediliyor.

Baharat, tütsülü amber, tütün  ve reçine= Doğulu parfüm.

Koyu ve yapay çiçekler, öd ağacı ve tozlu paçuli= Arap parfümü.

Laboratorio Olfattivo Alkemi, sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatleri için biçilmiş kaftandır. Yoğun, ağır, ve yapay odunsu notalar, çiçekler ve tütsülerden dolayı dengeli sıkmak gereklidir. Daha çok, konsept ve koleksiyonluk bir parfüm... Fark edilirlik her zaman etkindir. Orta katmandan itibaren tene yerleşir ve ten kokusu olarak devam eder. Kalıcılığı üç günü bulabilmekte. Kıyafete sıkılırsa leke yapabilir. Çarşı- pazar gezmelerine uygun değildir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder