21 Nisan 2013 Pazar

Ermenegildo Zegna- Forte EDT / 2010







                                   



















Ermenegildo Zegna- 1910 yılında kuruldu. İtalyan moda markasıdır. Kurucusu ile aynı adı taşıyor. Bugün Ermenegildo Zegna- Forte isimli parfümü değerlendiriyoruz. Genelde şekerli bir tatlılık var. Yumuşak, kremsi ve pudralı vurgular da yapıyor. Turunçgiller, lavanta, bal, tütün, baharatlar ve vanilya aromaları önemlidir. Fragrantica' da oryantal- baharatlı grubuna sokulmuş. Bazı sitelerde de amber- turunçgiller sınıfında değerlendiriliyor.

Üst- turunçgiller, greyfurt, pembe biber, zencefil, limon,

Orta- lavanta, tütün, beyaz bal,

Alt- odunsu notalar, amber, tonka fasülyesi.

Ermenegildo Zegna- Forte- kremsi turunçgiller ( greyfurt baskın ) ve sıcak biberli baharatlar ( tarçın teması ve zencefil ) ile başlamakta. Buna tatlı lavanta katılıyor. Orta katmana geçildiğinde, lavantalı ballı tütün biçimindeki sentez aromaları görmekteyiz. Baharatlar daha da tatlılaşıyor. Son bölümde şekerli tonka fasülyesi ve pudralı vanilya var.

Ermenegildo Zegna- Forte isimli parfüm, günümüz bol tatlılık barındıran, lavantalı- ballı- tütünlü- baharatlı parfüm örneklerinden biridir. Bu yönüyle aynı zamanda Doğulu- Asyalı parfüm geleneğini de sürdürmektedir. Özellikle bu nedenden dolayı ( hepsi de tatlılaşan lavanta- tütün- bal ), orta bölümden itibaren tatlılık yükseliyor ve şekerli tonlara çevriliyor. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Turunçgillerle birleşmiş keskin baharatlar, lavanta- tütün- bal ve vanilya temalı notalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla da, yarım saat sonra tende tek parça- harmanlanır. Nota geçişleri başarılıdır. İdeal bir sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda gerçekleşen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği dışarıya karşı saldırgan ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde kalıcı olmayı başarıyor. Tende kalan en son aroma, kremsi amberdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder