18 Aralık 2014 Perşembe

John varvatos- Artisan Black EDT / 2010





















Artisan= Esnaf. John varvatos markasının Esnaf koleksiyonuna ait parfümlerinden birini değerlendiriyoruz= John varvatos Artisan- Black...

John varvatos, ABD kökenli moda markasıdır. Kemer, çanta, saat, ayakkabı, gözlük ve parfüm gibi ürün gamları vardır.

John varvatos Artisan Black hakkında kısa bir yorum=

Odun, turunçgil, aromatik bitki, çiçek gibi koku nüansları seçilir. Dengeli bir tatlılık, yumuşak aromalar takdir edilir. Bence, çiçeksi- oryantal grupta yer almalıdır.

Üst- limon, mandalina, kan portakalı, karpuz,

Orta- yasemin, portakal çiçeği, neroli, kakule, kişniş,

Alt- kephalis molekülü, vetiver, paçuli, süsen kökü, deri, beyaz amber, beyaz misk, odunsu notalar.

John varvatos Artisan Black; tatlımsı, metalik ve asitli turunçgiller ile açılmakta. Portakal, limon ve bergamot olarak tahmin ettim. Canlı, enerjik ve iyimser duygular yaratan bir başlangıç olmuş. Sonra kremsi, yumuşak ve beyaz çiçekler geliyor. Yasemin, portakal çiçeği, zambak biçiminde algıladım. Bunlara tatlı baharatlar katılmakta. Zencefil- kakule ıtırlı baharatlar var... Aromatik otlardan tatlı maydanoz ve fesleğen seçilmekte. Baharat- aromatik ot kombinasyonu güzel... Bunu beğendim. Kapanışta odunsu notaların egemenliği dikkat çeker= Vetiver ve paçuli birlikteliği hissedilmekte. Yumuşak bir misk de algılanmakta.

Notalar gayet uyumlu ve dengelidir. Akışkanlık ise yavaş yavaş şekilleniyor. Şöyle bir şey var... Her aroma ve katman, sırasını bilerek hareket ediyor. Önce turunçgiller sahne alıyor. Bunu çiçek, baharat, ot kokuları takip ediyor. Sonra da odunsu notalar kapanışı yapıyor. Bu anlamda sürprizi yok. Genel parfüm- koku kurallarına göre dizayn edilmiş bir karakteri var.



Bu arada, kephalis molekülünün paçuli, vetver- odun, misk gibi akorlar verdiğini öğrendim.

John varvatos Artisan Black, isminin tam tersi özellikler gösteriyor= Yumuşak, ferah, tatlımsı bir parfüm... Ne olduğu, ne söylediği anlaşılan bir parfüm... Net, temiz ve sade aromaları var. Koyu ve karanlık şeyler yok.

Günlük kullanım kokusudur. Gün içinde tazelenebilir. Her ortam ve her mevsim için uygun bir kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik de buna göre düşünülmelidir. Tene bolca uygulanır. Herkes beğenebilir. Parfüm dünyasında yeni bir söz söylemez. Ama bence, en önemli özelliği, başlangıçtaki asitli ve metalik turunçgil harmanıdır. Bu sizi sıcak havalarda çok ferahlatacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder