19 Ekim 2013 Cumartesi

Amouage- Memoir Man EDP / 2010




























Amouage parfümlerini fiyat/ kalite açısından değerlendirmeyi ne zamandır düşünüyordum. Kaliteli, lüks malzeme kullanıyorlar. Özellikle gül notası, bu bitkinin öz yağının damıtılmasıyla elde edildiğinden, parfümlerin maliyeti yükselmekte. Ayrıca, Dhofar bölgesinin çok değerli ve pahalı tütsülerini kullanıyorlar. Ne var ki, 600 liralık bir Amouage şişesinin içindeki esansın maliyeti 100 liraya yaklaşmakta. Siz buna bir de şişe, kapak, ambalaj, kutu, aparat vs. aksesuarların maliyetini ve reklam giderlerini eklerseniz, parfüm 600 lira fiyatla raflarda yerini alıyor. Bir de kraliyet parfümü ve niş marka olmasının getirdiği prestiji düşündüğümüzde fiyatta duygusal bir artış söz konusu olacaktır. Gene de son zamanlarda, ana akım markalarının bile gül, tütsü, mür ağacı tandanslı parfümler çıkardıklarını ve niş parfümlere seçenek oluşturduklarını görmekteyiz. Amouage' ların yerine onlara benzer kalitede ana akım kokular ( Calvin Klein Shock vs. ) daha ucuz fiyatlara temin edilebilir. Sonuçta Amouage' lar kaliteli parfümler; ama muhteşem değil ve uzaydan falan da gelmiyor...



Bugünkü konumuzu oluşturan Amouage- Memoir Man- ferah, tatlı, yumuşak ve kremsi tonlamalar yapmaktadır. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri, amber ve tütün aromaları belirgindir. Deri/ odunsu- fujer kategorisinde gösterilen bu parfümün aromatik, baharatlı, odunsu nüansları da fark ediliyor. Son kısımda tamamen dumanlı rayihalar ve açılışta yeşil bitikler bulunmakta.

Üst- fesleğen, nane, pelin otu,

Orta- lavanta, tütsü, gül,

Alt- sandal ağacı, gayakum ağacı/ ahşap, meşe yosunu, amber, vanilya, tütün, deri, vetiver, misk.

Amouage- Memoir Man- koku gruplarına göre incelenecektir :

Keskin yeşil aromatik otlar ile başlangıç olmuş. Bu acımsı otlar, biraz da şifalı otlar gibi kokuyor. Fesleğen, nane ve mate yaprağı algıladım. Amouage' lar söz konusu olduğunda, denediğim kokular arasında böyle bir yorumu ilk defa görüyorum.

Kısa süren aromatik otlu geçişten sonra tatlı meyveler, lavanta ve gül troykası ile karşılaşıyoruz. Bu bir ana eksendir. Aslında çabuk geçilen orta bölümde erkeksi- yeşil çiçekler var. Sakin ve yumuşak meyveler kiraz ve ahududu gibi kokuyor.

Kapanışa doğru parfümü olgunlaştıran aromalar tütsü, sandal ağacı ve tütün sıralamasıyla geliyor. Buna deri ve amber ekleniyor ve parfüm tenden ayrılıyor. Son kısım, odanızda tütsü yakmışsınız hissi veriyor.

Amouage- Memoir Man isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Parfümün genelinde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar gözlemleniyor. Burada tatlılığın meyveler başta olmak üzere, gül, tütsü, tütün ve deriden kaynaklandığı bellidir. Ayrıca kremsi sandal ağacı ve yumuşak amber de tatlılığa katkı yapmıştır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Fark edilirliği her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende bir günden fazla kalıcılık yapıyor. Bunda odunsu notalar, amber, deri ve tütün etkilidir. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılım. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder