25 Ağustos 2014 Pazartesi

Memo- Manoa EDP / 2010




























Memo, Fransız parfüm markasıdır. Memo- Manoa isimli parfüm meyveli, tatlı baharatlı, tütsülü, odunsu bazlı ve reçineli bir koku nüansına yönelmiştir. Oryantal- baharatlı grupta bulunması uygun görülmüş. Sıcak, kuru, yapışkan yapısı vardır.

Memo Manoa, esasında çok güzel ve lüks bir tütsülü amber rayihaları vermektedir. Ve amber teması parfümü ortalardan itibaren domine etmektedir.

Üst notalarda zencefil, bergamot, limon, ortada iris çiçeği, tonka fasülyesi, şippre notaları, alt notada laden otu, opoponax ve vanilya aromalarına yer verilmiş. Böyle olmakla, çok sade, basit, yalın ve kolay analiz edilebilen koku karakteri vardır. Kokusu çok değişmez, düz çizgide gider. Ne ki, sıkıcı değildir.

Memo Manoa, genel olarak kamp ateşinde yanmış odunlar, yanık tütsülü amber ve tatlı baharat çeşnisi gibi, görsel şölen oluşturacak kavramları aklımıza getirmekte ve en yüksek bir beğeni ve hoşlanma hissiyatına yol açmaktadır. Bu yönüyle, Doğu etkili ve amber temalı bir parfüm olarak biçimlenmektedir.

Memo Manoa, dinamik ve enerjik bir tatlı- kırmızı meyve ve hafif baharat tandansları ile başlangıç yapmakta. Benim tenimde, ilk beş dakika içinde tatlı ve sulu çilek & böğürtlen ve hafif zencefil esintileri yaptı. Yalnız açılışta meyveler daha baskın ve baharatlar biraz geri plandadır. Sonrasında baharatlar ısınıyor ve daha sıcak ve biberli hale gelip. tende kurumanın ilk örneklerini veriyor. Devamında, parfüm hızlı bir şekilde tene yerleşiyor ve aslî karakterini bularak, bizi birdenbire kapanışa doğru yönlendiriyor.

Tene yerleşme ve hemen kapanışa yönlenme; yanık tütsülü amber, yanmış odunlar, reçineler ve son bölümde yalnızca vanilyalı amber vurgularının kalmasıyla olmaktadır. Parfümün sonu, odanızda tütsü yakmışsınız gibi hissiyat veriyor. Ortalarda zencefil merkezli tatlı baharat çeşnisi varsa da, amber bütün ihtişamı ile baharatların üstüne oturmakta...

Memo Manoa' da gördüğümüz şey, minimalizm, denge ve basitliktir. Ne demek istediğimizi açıklayalım...

Bir kere, dengeli bir tatlılık ve katmanlar halinde üst üste oturan aromalara sahiptir. Nota geçişleri çok hızlı, kolay anlaşılır ve bir kapıdan yapılan geçişler gibi, sırası ile olmaktadır. Bu geçişler parfüm tenimize yerleşirken, her bir notanın ( baharat, odun vs. ) FARKINDA olmamızı sağlıyor. Nota geçişlerini seyrederken ANDA kalıyoruz.

Memo Manoa, basit bir formülasyona sahiptir. Meyve, baharat ve yanmış odunlar eşliğinde amber teması... Az ve öz. Hemen sadede geliyor. Söylemek istediğini net ve kısa cümlelerle, lafı dolandırmadan söylüyor. Bu parfüm Comme Des Garcons tasarımı olsaydı, şaşırmazdım.

Ve önemlisi, denge ve basitliğin toplamı ve sonucu olan minimalizm düşüncesidir. Yani, "ben sana amber temalı bir parfüm yapmak istiyorum, amberin içine biraz meyve, baharat ve tütsülü odunlar karıştıracağım," mesajını veriyor.

Koku düzlemi= Kırmızı meyve- hafif baharat, tütsü, sıcak baharat, amber, odunsu bazlar, vanilyalı amber biçimine girmiştir. Reçineli odunsu notalar ve tütsülü amber katmanları vardır. Yumuşak ve orantılı aromalar olduğu anlaşılır.

Derinlik ve konfor noktası= Sıcak baharatlar, tütsülü amber ve vanilyalı amber olarak belirlenir. Kalıcı, güçlü, kaliteli ve zengin harmanlı bir duruş sergiliyor. Sadece baharatlı & tütsülü amber bile derin bir egzotik- afrodizyak etkiler yapmakta.

Memo Manoa benim tenimde üç gün süren müthiş bir kalıcılığa imza attı. Baharatlar. tütsü, vanilya ve amberle tene sıkıca yapışıp tutunuyor. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra tende tütsülü amber olarak kalır. Benim için dozajda sıkıntı olmaz- bolca tenime uygularım.

Sonbahar- kış, soğuk havalar, serin yaz akşamları ve öğleden sonra- akşam arası gibi zaman dilimlerinde kullanmanızı tavsiye ederim. Kapalı alanlarda hafifçe dozaj verin. Açık hava partileri ve gece gezmelerinde egzotik esintiler yapacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder