9 Ekim 2013 Çarşamba

Van Cleef & Arpels Midnigth in Paris


























Fransız mücevher, saat ve parfüm üreticisi Van Cleef & Arpels' in bu kokusu, parfüm dünyasında bir yenilik getirmeyen, ama genel beğeniye hitap eden bir parfümdür. Armani Code ile neredeyse aynı koku karakterine sahiptir. Harmanı=

Üst- çobanpüskülü, biberiye, bergamot, Amalfi limonu, deri;

Orta- sytrax, çay, vadi zambağı;

Alt- tütsü, benzoin, tonka fasülyesi, badem, kehribar...

Oryantal bir parfüm. Deri, aromatik, dumanlı, yeşil bitkili, baharatlı tonlamalar da vermekte. Markanın sitesinde, bu parfümün deri, tütsü, amber, müge ve tonka fasülyesi ağırlıklı olduğu bilgileri var.

Açılışı tatlı limon egemenliğinde turunçgillerle yapılmış. Hafif bir aromatik ot hissi var. Bu, biberiye ve çaymış. Parfüm tatlı baharatlar ile devam ederken, tatlı bir badem notası da aldım. Vanilya benzeri pudralı tonlar da var. Sonra kapanış yapılmakta= Amber, tatlı baharat ve deri.

Pek öyle aksayan yönleri yok. Yoğun ve pudralı vanilyamsı notalar ile tatlı baharatlar tezat oluşturmakta.

Koku düzlemi= Tatlı turunçgil- tatlı baharat/ badem- vanilyalı aromalar- amber- tatlı baharat- deri...

Derinlik ve konfor çizgisi= Amber- vanilyalı notalar- tatlı baharatlar- deri...

Sonbahar- kışa uygun bir karakteri var. Güvenli ve sürpriz yapmıyor. Tende kalış süresi 14- 16 saat arası. Kuvvetli aromaları var. Dengeli sıkılmalı. Tene yakın durmayı tercih ediyor. Deri notası bazı kişileri rahatsız edebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder