24 Haziran 2013 Pazartesi

Antonio Banderas- The Secret EDT / 2010




Antonio Banderas- İspanyol aktör, film yapımcısı, yönetmen ve şarkıcıdır. Bugün Antonio Banderas- The Secret isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, yumuşak, sıcak, asitli, yapay, metalik, şekerli, keskin, kuru ve ferah yapıdadır. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, odunsu notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilmiş.

Tarçın, deri, greyfurt, nane, karabiber, odunsu notalar ve misk gibi aromalar açıklanmış. Buna ilavelerimiz olacak.

Antonio Banderas- The Secret isimli parfüm açılışını metalik ve asitli turunçgiller yapıyor. Bu turunçgiller elbette belli düzeyde tatlılık da barındırıyor. Portakal ve greyfurt hissediliyor. Sonrasında aromatik otlar gelmekte. Keskin nane, tematik bir kokudur. Bunu fesleğen destekliyor. Orta bölümde çiçeksi baharatlar mevcuttur. Güllü- tatlı tarçın temasıyla karşılaşıyoruz. Hafif aromatik kakule olabilir. Bunu yapay deri vurgusu takip etmekte. Kuru paçuli, odunsu notaları temsil ediyor. Yapaylık barındıran tatlı amberle tenden ayrılmakta.

Antonio Banderas- The Secret isimli parfüm, genel hatlarıyla Paco Rabanne- One Million isimli parfümün daha düşük kaliteli versiyonu olmuş. Modern tatlı baharat temalı kokulara örnek gösterilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı ve fark edilirliği arttırılabilir. Genele yayılmış olan tatlılık, parfüm yarım saat içinde tamamen tene yerleştikten sonra şekerli ve daha yapay hissiyat veriyor : Tarçın ve amber. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır ki, özellikle sıcak havalarda rahatsız etmesin. Üç- dört fıs yetecektir. Ya da şöyle ifade edebiliriz : Genele yayılan tatlılık, sonlara doğru etkili olan olan ve baş ağrıtabilen yapaylık ve özellikle baharatlı- odunsu karakter nedeniyle tene dengeli sıkılması gerekiyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder