17 Ekim 2014 Cuma

Giorgio Armani Prive- Oud Royal EDP / 2010


























Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Bu markanın Arap Geceleri Koleksiyonu üç parfümden oluşuyor : Ambre Orient, Rose D' Arabie ve Royal Oud. Bu koleksiyon, Orta Çağ' daki 1001 Gece masallarından esinlenmiş.

Bugün, Giorgio Armani Prive- Oud Royal ( Kraliyet Öd ) isimli parfümle ilgili yorum yapacağız. Tatlı, yumuşak, tozlu, kuru, sıcak ve hayvansal rayihaları vardır. Öd ağacı teması, gül, tütsü, odunsu notalar, amber, baharat çeşnisi ve safran gibi aromaları ile klasik Arap parfümü biçimlenmesine sahiptir. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Notaları sandal ağacı, amber, safran, tütsü, gül ve öd ağacı olarak açıklanmış.

Giorgio Armani Prive- Oud Royal isimli parfümün açılışında kuru öd ağacı ve hayvansal deri vurguları önemlidir. Çünkü, parfümün şurasında- burasında genel gidişat içinde bu aromalar hep etkili olacaktır... Devamında tatlı gül, tütsü ve safran üçlüsü var. Bunu tatlı baharatlar ( pembe biber, kakule ) takip ediyor. Yumuşak ve kremsi amber ve sandal ağacı kombinasyonuyla sona geliniyor.

Giorigo Armani Prive- Oud Royal- sade, basit ve kolay anlaşılan koku karakteri vermekte. Amber notası hariç- uyumlu notalar takdir ediliyor. Açılışta yer alan hayvansal deri notası beni rahatsız etmedi. Sonlarda amber ve sandal ağacı ile tatlılık, şekerli boyuta varıyor. Bu nedenle dengeli dozaj verilmelidir. Böylece günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulabilir. Genellikle sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatleri gibi zaman dilimlerinde tercih edilecektir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalmakta.

Amber, öd ağacı ve deri notaları tene yapışıyor. Bu da fark edilirliğin güçlü olması demek... Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kuvvetli kalıcılık yapmakta. Özellikle orta bölümdeki güllü- safranlı amber ve sıcak ve tozlu biberli baharat çeşnişi çok başarılı bir harmanlama olmuş. Baharatlar bazen tütsülü, bazen de biberli hissiyat veriyor. Öd ağacı, deri ve sondaki amber- sandal ağacı notaları ise katman halinde sırasıyla tene yerleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder