11 Ekim 2014 Cumartesi

Paco Rabanne- Lady Million EDP / 2010


 

























Paco Rabanne Fransız markasıdır. Paco Rabanne- Lady Million isimli bayan parfümü, bugünkü konumuz olacak. Çiçek, meyve, turunçgil ve odunsu bazlarla şekillenen bu parfüm, çiçeksi- meyveli grupta yer alıyor.

Üstte portakal çiçeği, limon, ahududu; ortada yasemin, portakal çiçeği, gardenya; alt notalarda ise paçuli, beyaz bal ve amber açıklanmaktadır. Erkek kokusu Paco Rabanne- One Million' a nazaran daha yumuşak, kremsi ve hafif bir yapıdadır.

Yoğun, tatlı, yapışkan bir hava vermektedir. Bu yapışkanlık baldan geliyor olabilir. Açılıştan itibaren dengeli bir tatlılık olduğunu- benim için- söyleyebilirim. Açılışta şunlar var= Keskin ve biraz asitli turunçgiller ve tatlı orman meyveleri... Mandalina, çilek, belki de ananas olabileceğini düşündüm. Bunu hemen yumuşak. yoğun ve kadifemsi çiçekler takip ediyor= Yasemin, gardenya, vanilya gibi şeyler algıladım. Beyaz çiçekli bir yapı bulunuyor. Son kısımda da paçuli merkezli odunlar, sandal ağacı ve yumuşak bir amber var.

Güzel, modern, konforlu ve günlük kullanıma uygun bir karakteri yansıtıyor. Aslında her mevsime uyum sağlar. Ne var ki, yoğun çiçeklerle sonbahar- kış için idealdir. Notaların uyumlu ve rafine olduğunu söyleyebilirim. Rahatsız edici bir şeye rastlamadım. Yumuşak kadınsı çiçekler parfümü domine etmiş. Sonlarda odunsu bazlarla erkek kullanımına yaklaşıyor. Çiçekli- meyveli harman gayet modern ve başarılı olmuş. Orta notalarda tatlı baharatımsı ( tarçın ) nüanslara tesadüf edilir. Bitkisel rayihalar da var.

Tenimde kalıcılığı beni memnun etti. Fark edilirlik çiçeklerle daha etkilidir. İlk sıkıştaki fark edilirlikten sonra, tene oturuyor ve güzelleşiyor- tene yapışıyor. Akşam gezmesi, davetler, açık hava toplantıları gibi organizasyonlarda kullanılır. Yoğun meyveli ve ballı yapışkanlık bazı kişileri rahatsız edebilir. Dengeli dozaj verilmelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder